avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat

Bună ziua! Va rog sa mă ajutați într.o problema și anume :de la 01.10.2018 sunt în șomaj (pana la aceasta data am fost angajata cu norma întreaga iar soțul neavând venituri a fost coasigurat ) în cazul de fata soțul mai rămâne coasigurat ? Va mulțumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: amy1890 , utilizator 18:46, 9 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul poate ramane coasigurat.

Ordinul presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 581 din 8 septembrie 2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitatii de asigurat,

art.12
(1) Dovada calitatii de asigurat se realizeaza prin modalitatea electronica de verificare a calitatii de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate, iar in situatia in care, in urma interogarii, persoana nu apare in aplicatia mentionata la art. 11 alin. (1), se realizeaza printr-un document justificativ - adeverinta, potrivit modelului prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentele norme metodologice, eliberata de casa de asigurari de sanatate in a carei evidenta se afla persoana, potrivit fiecarei categorii de persoane, pe baza urmatoarelor documente:
.......
e) pentru sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitarii, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are in intretinere persoana respectiva;
......

Vedeti si
[ link extern ]
Mulțumesc mult pentru ajutor! Dar mai am o întrebare :actele justificative pentru soțul meu se depune la AJOFM (o data cu actele pt somaj )sau la Casa de Sanate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurati - obligatoriu adeverinta anaf/primarie Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, In situatia in care un salariat doreste luarea in intretinere a sotiei lui, fara ca aceasta sa aibe venituri proprii, sunt necesare cele 2 ... (vezi toată discuția)
ce documente trebuie pentru a putea fi coasigurat la sanatate? gheniga gheniga eu sant asigurat la fd de sanatate,am o intreprindere individuala,si as vrea ca sotia, sa devina coasigurat,cum trebuie de procedat? (vezi toată discuția)