avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Distrugerea arhivei financiar-contabila cu termen de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Distrugerea arhivei financiar-contabila cu termen de pastrare expirat

In legatura cu distrugerea arhivei financiar-contabila cu termen de pastrare expirat:

Conform legii 16/1996 a Arhivelor Nationale, art.11, PV de selectionare, isotit de inventarele documentelor propuse spre eliminare, precum si de inventarele documentelor ce se pastreaza in arhiva, trebuie inaintate spre aprobare comisiei din cadrul serviciului teritorial al Arhivelor Nationale. Abia dupa aprobarea primita de la aceasta comisie se pot scoate documente din arhiva si distruge.

Conform Ordinului Min.Fin 2634/2015, art.42-43 " Evidenta documentelor in arhiva se tine cu ajutorul Registrului de evidenta, potrivit Legii Arhivelor Nationale nr.16/1996, republicata, in care sunt consemnate dosarele si documentele intrate in arhiva, precum si miscarea acestora in decursul timpului.
Eliminarea din arhiva entitatii a documentelor financiar-contabile, al caror termen a expirat, se face de catre o comisie constituita potrivit procedurilor proprii ale entitatii. In aceasta situatie se intocmeste un proces verbal si se consemneaza scaderea documentelor eliminate din Registrul de evidenta al arhivei".

Intrebarea este: mai cer aprobarea Arhivelor Nationale, sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2018
stefi15, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliminarea din arhiva a documentelor contabile katrin katrin Pentru distrugerea unor documente contabile, al caror termen de arhivare a expirat, conform OMFP nr. 2634/2015,”Eliminarea din arhiva entităţii a ... (vezi toată discuția)
Arhivare documente financiar- contabile shushu1974 shushu1974 Ce fac cu documentele dupa ce trec cei 10 ani in care sunt obligata sa ii pastrez? Ce obligatie legala am? Le pot arunca pur si simplu dupa trecerea celor 10 ... (vezi toată discuția)