avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanță nefiscala
Discuție deschisă în Executare silită

Creanță nefiscala

Bună ziua. Supun atenției dumneavoastră următorul caz, probabil destul de des intalnit: on urma cu aproximativ un an am încheiat un contract cu un furnizor de servicii de internet. După 2 zile am solicitat rezilierea contractului având în vederea proasta calitate a serviciilor oferite. Aceștia mi-au confirmat prin sms faptul ca au reziliat contractul, însă după câteva luni am fost informat de către o firma de recuperări creanțe ca datorez suma de 270 lei reprezentând taxa de reziliere. Nu am plătit, știind ca era dreptul meu sa reziliez contractul în primele 30 de zile, . Acum Creanță a ajuns la o firma de avocatura care amenință cu executarea silita. Întrebarea mea este : pentru aceasta suma se pot executa bunurile mobile și imobile? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
silvyuk, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvyuk , utilizator 20:13, 16 Octombrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Creditorul are dreptul sa solicite executarea debitorului indiferent de suma de recuperat
Problema consta ca in urma executarii silite,veti fi obligat sa achitati suma majorata cu cheltuielile cu executarea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa vă execute direct n-au cum iar pt suma aceasta nu cred că vă dau în judecată.
În caz că o vor face, invocați prin întâmpinare pactul comisoriu de care ați făcut vorbire.
Speram sa am parte de un proces unde sa pot expune situația de fapt dar se pare ca procedura este alta. Întrebarea rămâne, ma pot 'trezi' cu executorul la ușă să-mi pună sechestru pe masa din bucătărie?
Asta am spus, este nevoie de proces pentru a se obține un titlu executoriu iar pentru această sumă nu cred că vor “cheltui energie” dar nu se știe.
Dacă informația mea este corecta, va fi un proces la care eu nu o sa fiu citat. Deci o sa fiu pus în fata unui fapt. Ideea era ca ma lupt pentru un principiu, nu pentru suma de 270 lei, nesemnificativa raportata la problemele problemele generate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare reziliat- executare silita imobiliara? vvladimir vvladimir Speta- Contract de vanzare cumparare cu pact comisoriu de grad IV pactul comisoriu a operat anul trecut in iulie, contractul fiind denuntat de vanzator prin ... (vezi toată discuția)