avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitul forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitul forfetar

In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a nu mai depune situatiile fiscale ?
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 14:57, 17 Noiembrie 2009
Pai in primul rand, in cazul in care ati avut salariati, trebuie sa duceti copii dupa hotararea aga, incheierea judecatorului delegat precum si dupa certificatul de mentiuni eliberat de Oficiul Registrului Comertului la ITM, CAS si somaj.
Dupa parcurgerea formalitatilor la ONRC trebuie ca reprezentantii societatii comerciale sa mearga sa declare suspendarea firmei si la Administratia Financiara de care tine SC, acest lucru fiind necesar pentru a obtine derogarea de la depunerea declaratiilor lunare.
Astfel, trebuie depusa la registratura de la Administratia Financiara un dosar care sa contina:
- Cerere intocmita de catre societatea comerciala - prin care se solicita aprobarea regimului derogatoriu
- Copia Certificatului Constatator (referitor la suspendare) - eliberat de Oficiul Registrului Comertului din judetul unde isi are sediul firma
- Copia Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor - prin care s-a luat decizia de suspendare a activitatii societatii comerciale
- Declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca societatea comerciala - nu are control fiscal inceput, nu dispune de personal angajat si nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului
- Copie dupa incheierea judecatorului delegat de la ONRC si dupa certificatul de inregistrare mentiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
In regim derogatoriu nu depuneti declaratiile lunare/trimestriale dar bilantul la 6 luni, anual va trebui depus.
soficu cristina a scris:

In regim derogatoriu nu depuneti declaratiile lunare/trimestriale dar bilantul la 6 luni, anual va trebui depus.


Se depune numai bilant anual si decl 101.
bilantul dupa ce il depunem la finante mai tb depus si la registrul comertului?
Da! Bilantul trebuie dus la Administratia Financiara in 3 exemplare: primul exemplar ramane la Administratie, al 2lea ramane la sediul societatii, iar ce-l de-al treilea trebuie depus la Oficiul Registrului Comertului.

Alte discuții în legătură

Raportari contabile delevadova delevadova daca o firma este suspendata pe o perioada de 3 ani se mai depune vre-o declaratie sau numai bilantul la sfarsit de an? (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)
Suspendare societate tynadiana tynadiana Buna ziua, Am suspendat socitatea in martoe 2010 (pentru 3 ani). As dorii sa stiu acum mai am vreo obligatie? Trebuie sa ii anunt si pe cei de la ... (vezi toată discuția)