avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arenda agricola / contract / termen de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arenda agricola / contract / termen de plata

Am "mostenit" un contract de arenda (teren agricol) ce prevede cat urmeaza sa imi fie platit, dar in contract lipsteste orice fel de reglementare privind termenul de plata. Exista o reglementare legala, ce fixeaza, pana cand arenda trebuie platita sau depind de buna vointa / credinta a arendasului? Ca multumesc MULT DE TOT pentru sprijin
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:43, 25 Octombrie 2018
Termenul de plata al arendei se stabilete intre parti si se trece in contact. Daca scrieti ca nu este trecut in contract referitor la termen si modalitate de plata a arendei, executarea silita a obligatiei de plata se face conform legii 71 din 2011, art. 136.
Dar trebuie sa lamuriti treaba cu "Am "mostenit" un contract de arenda". Daca terenul este intrat in proprietatea dumnevoastra de curand, nu intereseaza prin ce tip de act, trebuie sa luati legatura cu arendasul si sa incheati si sa inregistreze el la primarie, un nou contract de arenda pe numele si cu datele din buletin ale dumneavoastra si sigur va fi actalizat si cu acele aspecte la care faceati referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol dat in arenda amphora amphora Am un teren agricol dat in arenda pe care doresc sa il vand. Contractul de arenda a fost incheiat pe 5 ani, din care au trecut doar 2. Termenul de plata al ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare intre doua societati comerciale lugano lugano Pana acum am auzit doar de contract de arendare incheiat intre pers. fizica si firma. Oare este posila incheierea unui contract de arendare intre 2 ... (vezi toată discuția)
Tva la plata in lei a arendei romeo200564 romeo200564 O societate comerciala plateste arenda in lei la diferite persoane de la care a arendat teren agricol. Societatea comerciala platitoare de TVA colecteaza TVA ... (vezi toată discuția)