avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Returnare avans
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Returnare avans

Buna ziua, suntem un magazin, avem un client care a comandat la noi un produs scump si greu vandabil. Clientul a fost de acord sa plateasca avans 10% din valoarea acestui produs. Plata s-a realizat fizic in magazinul nostru cu cardul la pos, emitandu-se factura de avans. Ulterior ( dupa doua zile )clientul respectiv spune ca renunta la comanda. Intrebarea este: noi trebuie sa-i inapoiem avansul sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:35, 25 Octombrie 2018
Buna ziua,
Aveti posibilitatea sa invocati prevederile art. 1544 C.Civ si sa nu returnati avansul.
Eu nu cred că este o arvună ci un simplu avans, mai ales că în sfera dreptului consumatorului produsele pot fi returnate!
Ok, dar in acest caz factura poate tine loc de contract ( contract nu am incheiat cu clientul ) ?
Multumesc
Dacă este semnată de ambele părți are veritabilă valoare contractuală! oricum dvs fiind profesionist poare face dovada contractului inclusiv prin martori, factura semnată doar de dvs, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans! andreeazet andreeazet Buna ziua! Va rog daca ma puteti lamuri intr-o situatie destul de neplacuta! Am discutat cu o clienta pentru confectionarea a 7 rochii de domnisoare de onoare ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans Antonia Tamaș Antonia Tamaș Bună ziua! Dacă am plătit un avans de 200 de lei pentru un produs care nu se află pe stoc și în câteva ore m-am răzgândit, nu mai doresc să mi se ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-i restitui avansul? Eusebio777 Eusebio777 Bună ziua, Eusebio este numele meu și vin cu următoarea situație, la care sper și va rog sa primesc un raspuns: un client a comandat de la magazinul la ... (vezi toată discuția)