avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obligi părintele nerezident fără loc de muncă să plătească pensia de întreținere?

Buna ziua !daca judecătorul a obligat un ,,tatic ,,sa plătească pensie alimentara dar el n o face dar nu are loc de munca cu carte de munca poate fi obligat s o plătească ,?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:00, 14 Februarie 2020
Soluţia este apelarea la un executor judecătoresc, care are ompetenţa de a afla toate sursele legale de câştig ale tatălui şi să pună proprire pe conturile lui. Dacă are bunuri pe numele lui, şi acelea se pot executa silit. Dacă a fost precaut şi nu are nimic pe numele lui, rămâneţi fără pensie alimentară pentru copil şi cu onorariul executorului plătit de dvs.
mai puteţi face şi plângere penală pentru abandon de familie, poate se sperie şi plăteşte, dar dacă el dovedeşte că nu e reavoinţă neplata pensiei, nu va fi sanţionat penal.
In conditiile in care parintele obtine venituri pe care nu le declara si se sustrage astfel de la plata pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca se poate face plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, in modalitatea prevazuta de art. 378 alin. (1) lit. c) C.pen., care vizeaza neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere.
Nu inteleg ce inseamna aceasta formulare : "dar dacă el dovedeşte că nu e reavoinţă neplata pensiei, nu va fi sanţionat penal", atata timp cat omul se misca (nu demonstreaza un handicap care sa il impiedice sa munceasca).
E drept ca poate, pentru a evita executarea silita nu inregistreaza bunuri pe numele lui si nu are venituri licite. Dar se pune intrebarea : cu ce isi achita masa, locuinta, imbracamintea, utilitatile, etc. Daca are pentru acestea si este apt de munca, nu inseamna totusi reavointa?
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2020
Gabrya, utilizator
Este, dar el poate susţine că este întreţinut de mama, mătuşa, iubita sau Mătuşa Tamara.Deja-vu.
Poate invoca multe, că-i bolnav..., sau că nu-l angajează nimeni.....

Casă nu are`? Stă în chirie, sau în casa părintească`?
Dacă are casă și mașină, îl puteți executa silit.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare AnaKarina AnaKarina Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara. Silviulucian Silviulucian Bună ziua! Cumnata mea este divorțată de vreo 3 ani. În urma căsătoriei are fiică în vârstă de 18 ani. În momentul divorțului instanță a ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale pensiei alimentare pentru minor Adelina.1988 Adelina.1988 As dorii sa stiu ce pot face in cazul in care tatal fetitei mele nu a platit pensia alimentara de mai bine de 10 luni...cum pot recupera banii care ii revin ... (vezi toată discuția)