avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie hala langa casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie hala langa casa

Buna ziua, in ce conditii are dreptul proprietarul terenului de langa casa mea sa construiasca o hala pentru productie si depozitare?
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
dorinailie, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:29, 30 Octombrie 2018
Buna ziua,
Cu conditia sa respecte distantele minime de hotarul proprietatii sale si sa aiba aprobarea notariala a vecinilor.
In cazul in care un vecin nu-i da aceasta aprobare DIN REA VOINTA se poate adresa instantei sa pronunte o sentinta care sa o suplineasca, toate cheltuielile urmand a fi suportate de vecinul rauvoitor.
Puteti va rog sa imi spuneti unde pot sa verific care sunt distantele minime?
Daca vecinii nu dau acordul din cauze de zgomot sau poluare (noxe si praf), pot sa obtina castig in instanta?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Distanta depinde de destinatia halei de productie si a produselor care se depoziteaza.
Instanta poate decide in functie de prevederile de proiect privind noxele fizice si noxele chimice mentionate in tehnologia de lucru si in functie de distantele de amplasare.
Gasiti informatii suplimentare aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala si conditii de igiena intre hala de productie mobila si casa ALXGH ALXGH Buna ziua! Problema: Veciunul de langa proprietatea casei mele si-a construit o hala pentru mobila la 60 cm de gardul meu avand si un gater de lemne in curte. ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre o casa si un service auto danapet danapet Care este legea ce imi poate da toate informatiile legate de distanta legala ce trebuie considerata intre o casa si o constructie ce va servi drept service ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc locativ in vecinatate steluta79 steluta79 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, si, recent, vis-a-vis de bloc, mai exact chiar peste drum, au inceput lucrarile pentru ... (vezi toată discuția)