avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala si conditii de igiena intre hala de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala si conditii de igiena intre hala de productie mobila si casa

Buna ziua!
Problema: Veciunul de langa proprietatea casei mele si-a construit o hala pentru mobila la 60 cm de gardul meu avand si un gater de lemne in curte. Mentionez ca nu mi-a cerut acordul. Rumegusul degajat in aer ajunge in curtea mea afectand conditiile optime de recreere. Ce sanctiuni se pot aplica si pe baza caror legi pot sa il dau in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2015
ALXGH, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:48, 21 Aprilie 2021
Puteti depune o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la Agentia teritoriala de mediu, la Inspectoratul teritorial de munca si la Directia sanitara judeteana pentru poluarea mediului, cu posibile urmari asupra sanatatii vecinilor, respectiv crearea de disconfort.
Vecinul putea sa construiasca hala si gaterul numai cu autorizatie de la primarie si sa inregistreze firma la Registrul comertului. La inregistrarea firmei trebuia sa dea declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale d.p.v.d al securitatii si sanatatii in munca, mediu, sanitare, sanitar-veterinare, psi-su, etc.
Si in baza carei legi pot sa-i demostrez ca el nu indeplineste conditiile legale? Exista vreo prevedere in care sa se precizeze distanta minima fata de proprietatea vecina la care poate fi construita o hala pentru mobila sau un gater? Merci!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
ALXGH, utilizator
Distanta este stabilita prin Legea mediului, in functie de gradul de poluare. Gradul de poluare poate fi stabilit numai prin determinarile de noxe (praf/ particole de rumegus, fum, zgomot, vibratii, etc. in cazul unei fabrici de mobila) si valorile se stabilesc prin analize facute de catre inspectorii de mediu/ inspectorii sanitari.
Puteti comanda pe cheltuiala dvs. efectuarea unor determinari de poluare, la o firma autorizata din judetul dvs. (o gasiti pe internet) si veti primi un buletin d edeterminare noxe, cu care puteti dovedi existenta noxelor.
Bună seara, am o problema legata de o hala industriala care se afla la 15 metri de casa. Problema este ca lucrează de la 6 pana la 1noaptea și face gălăgie foarte mare la fel și trepidații. Aceștia produc plasa sudata. Unde pot apela ca să am și eu liniște? Am copii mici, și ei sunt foarte afectați de gălăgie.. Va rog frumos daca puteți să-mi dați un răspuns...
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris la vechea discutie. Este vorba de timp.
Puteti sesiza primaria, politia, DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Legea nr. 61/ 1991 republicata stabileste masuri privind linistea si ordinea publica. Vedeti art.2 pct.25-27.
Gasiti legea aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare cariera de exploatare piatra ariana03 ariana03 Buna ziua Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: in urma cu 2 ani s-a redeschis o caiera de piatra la aprox 1.5 - 2 km de primele locuinte si din ... (vezi toată discuția)
Zgomotul deranjant produs de muzica si clienti unui bar situat lângă casa mea dactari dactari distatanta care ma separa de terasa unui bar fata de casa mea - locuinta personala - este de aprocsimativ 4 metri fiind vecin cu mine zgomotul produs de ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice. Trufe Trufe Buna ziua. Am o familie in vecini care dau muzica foarte tare .am fost la ei am vorbit cu ei sa dea muzica mai incet da degeaba .azi am fost la politie si mia ... (vezi toată discuția)