avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

Am circulat fara rovinieta din iulie pana in octombrie. Pana acum nu am primit amenda. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 01:40, 1 Noiembrie 2018
Urmeaza sa primiti cate 1 proces verbal contraventie pentru fiecare luna icalendaristica in care ati fost depistat in trafic fara rovinieta
Nu se justifica sa contestati in instanta PV
In primul rind sa va cumparati cit mai repede rovigneta. E posibil sa primiti un astfel de PV de contraventie, daca ati fost depistata de camerele speciale de supraveghere. Fapta se prescrie dupa 4 luni de la data savirsirii ei, conform unei modificari a OG15/2002 intrata in vigoare in 14 septembrie 2018 si nu veti primi decit un PV de contraventie daca nu ati primit inca unul, pentru ca articolul 9 din OG15/2002 spune ca:
(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancțiunii contravenției. În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta adibocos@yahoo.com adibocos@yahoo.com Daca am circulat fara rovinieta timp de trei luni de cate ori platesc amenda? (vezi toată discuția)
Bună seara.1) la data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am ... Popab45b09 Popab45b09 Bună seara.1) La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. Legea scrie ... (vezi toată discuția)