avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli cu gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli cu gaze la bloc

Buna ziua,
Locuiesc la bloc si am centrala proprie. Acum cateva luni am descoperit in urma cererii listelor de intretinere detaliate ca plateam gaze si la intretinere, acestea nefiind jutificate avand contor separat si drept urmare platind gazele personal direct la Distrigaz. Mentionez ca pe lista de intretinere afisata lunar nu apareau cheltuielile cu gazele separate, ci erau trecute in coloana cu cheltuieli pe nr. persoane, la comun cu salubrizarea si energia elecrtrica, astfel ca nu stiam ce semnifica acea suma pe nr de persoane (am vazut deabia pe lista detaliata). Dupa ce am facut cerere de recalculare/returnare a sumei oprita nejustificat pe ultimii 2 ani (as fi cerut pe 3 ani, dar inainte de acesti 2 ani era alta persoana la intretinere si a plecat fara sa lase niciun document) mi s-a spus in sedinta Comitetului executiv ca nu se poate sa mi se returneye decat din ianuarie 2018 pana in prezent, deoarece s-a descarcat gestiune de 2 ori de atunci si nu se mai poate umbla mai in spate. De asemenea mi s-au taiat chitante de 2 ori pe aceleasi penalizari (le-am platit de 2 ori). In curand merg la administrator sa vorbesc personal cu dansul si as vrea sa stiu, daca sunteti amabil sa-mi spuneti cum sa abordez problema. Este legal sa nu mai mi se dea acei bani din urma? Alt raspuns/varianta de la sedinta a fost ca se da inapoi doar de pe lista contestata in 10 zile....desi pe lista nu apar gazele detaliate, noi nestiind ce platim. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
Liliana33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 05:21, 12 Noiembrie 2018
Ati notificat in scris si ati depus dosarul [legat] de debransare la asociatie acum trei ani? Aveti dovada cu nr de inregistrare sau macar o semnatura/stampila cu data depunerii la asociatie?
Daca da, aveti dreptul la recalculare pe 3 ani. Vedeti hotararea instantei intr-un caz asemanator -> [ link extern ]
Daca nu, nu aveti dreptul nici macar pe luna in curs. Depuneti dosarul/informarea si de abia de atunci veti figura ca debransata de la instalatia de gaze a blocului (dupa alte mici formalitati).
Apartamentul in care stam a fost al socrilor, in timpul sederii lor facandu-se debransarea, in anul 2003. Mai mult soacra mea s-a ocupat, dansa fiind decedata de 11 ani, noi nu mai avem pe cine sa intrebam. Presedintele spune ca nu are hartie de la noi cum ca suntem debransati si eu nu am cum dovedi contrariul. Dupa cum am spus fostul administrator a plecat fara sa lase niciun document. Eu am gasit un act cu un numar de inregistrare in actele noastre, dar nu stiu daca e dat de Radet sau Asociatie.
Multumesc pentru raspuns!
Actul pe care l-ati gasit ar trebui sa fie o adresa catre asociatie. Ati putea sa confruntati cu presedintele, sa verifice daca acel nr de inregistrare se regaseste in registrul asociatiei.
Se poate verifica registrul de intrari din 2003 incoace (in caz ca fostul admin n-a plecat si cu acela).
Pana la proba contrarie, ramane cum zice presedintele, ca nu are hartie de la ap dvs. - asta fiind si starea de fapt implicita.
civilizat este sa se calculeze pe toata perioada de doi ani: mai ales ca sumele sunt, banuiesc, mici !
Ca să vă asiguraţi că numărul de înregistrare este de la Asociaţie mergeţi şi la RADET şi cereţi-le să verifice la acel număr de înregistrare dacă este un act al dumneavoastră sau al altcuiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercari debransare radet bucuresti mihaitrandafir mihaitrandafir Buna ziua. La inceputul anului 2010 am inceput amenajarea unui apartament in care am dorit si instalarea unei centrale termice pe gaz. Am inceput demersurile ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
Dificultati debransare de la sistemul centralizat de incalzire I.Niculae I.Niculae Buna ziua, Sunt intr-o mare dilema legata de aceasta stufoasa procedura de debransare RADET si totodata de neputinta si/sau nestiinta conducerii asociatiei ... (vezi toată discuția)