avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema administrator / Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema administrator / Radet

Buna ziua,

In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani).
Pana in ianuarie 2017 am platit la zi facturile la intretinere am dus la timp citirea apometrelor de apa rece. Nu mi-a zis nimeni nimic de alte cheltuieli.
Una din conditiile impuse in vanzarea apartamentului a fost ca fostul proprietar sa nu aiba restante la intretinere. A venit cu ultima factura eliberata de administratorul care este si acuma am facut actele totul a decurs ok.

In ianuarie administratorul pune la avizier o foaie a4 in care ni se cere o copie dupa actul de debransare de la RADET. Apoi 2 sapt mai tarziu la intretinere imi trece 392 lei IncazC/VAL lei cheltuieli nejustificate.
Fostul proprietar si-a luat banul si a plecat in lumea lui.
Mentionez faptul ca din tot blocul ( 4 etaje) s-a cerut copia aia doar de la 6 apartamente.

In conditiile in care eu nu am beneficiat de serviciile RADET , nu mi s-a cerut timp de 1 an si jumatate vreo citire a apei calde , nu mi s-a spus vreodata de probleme din astea , este legal ce face administratorul asta?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 16:52, 19 Februarie 2017
Ar fi trebuit sa stati de vorba cu el si sa-l intrebati de ce tocmai acum va cere dv. si altor 6, si numai acestora, acest document de deconectare de la instalatia de caldura emis de RADET.
Noi nu putem sa va spunem ce e in spatele acestei cereri.
Poate a fost vreo decizie a comitetului executiv al asociatiei, poate a fost o solicitare recenta a RADET ca asociatia sa prezinte aceste documente etc.

Deci lamuriti-va acolo, in plan local si apoi reveniti sa incercam sa va raspundem.
marian200089 a scris:

mai tarziu la intretinere imi trece 392 lei IncazC/VAL lei cheltuieli nejustificate.


Nu ati cerut lamuriri administratorului ce reprezinta "cheltuieli nejustificate"?

V-ar fi fost de folos daca ati fi solicitat vanzatorului si documentatia privind montarea CT.
Daca mai aveti vreun tel de contact discutati cu el si vedeti daca mai are documentele.
Aceeasi problema o am si eu, probabil locuim in acelasi bloc . Nu inteleg cum putem aparea la radet bransati , din moment ce cei de la gaze nu iti dau drumul la noua coloana de gaze pentru centrala proprie pana nu esti debransat de la radet. Ma intereseaza daca se poate obtine o hotarare judecatoreasca prin care sa se specifice ca apartamentul este debransat de la radet. Daca da, care este demersul pentru aceasta? Mentionez ca am documentele de montare a centralei termice, certificatul energetic prin care se specifica faptul ca apartamentul este incalzit prin centrala proprie si o parte din documentele de debransare de la radet ( acordul proprietarilor, acordul asociatiei, raportul tehnic al radetului) imi lipseste acel proces verbal de debransare.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
egoandu, utilizator
@egoandu, nu aveti documentatia facuta pentru debransarea de RADET?
De ce aveti nevoie de hotarare judecatoreasca? Mergeti la RADET si solicitati o adeverinta prin care sa confirme debransarea, trebuie sa gaseasca acordul de debransare in arhiva.
Discutati si cu @marian200089, poate mergeti impreuna!:D
O sa merg si la radet si la GDFSuez(poate au avut nevoie de un proces de debransare de la radet si ar putea ei sa imi dea o copie). In urma discutiei cu administratorul, a reiesit faptul ca tocmai cei de la radet au dat lista cu apartamentele care nu sunt debransate. Probabil nu o sa gaseasca nimic in arhiva, de aceea intreb si daca s-ar putea obtine o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)