Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie mama studii superioare

Buna ziua! Daca mama a absolvit facultatea in perioada 2012-2015. Un an pauza, apoi a inceput studiile pentru master 2016-2018 si acum e insarcinata in 11 saptamani si nu lucreaza, va primi indemnizatie pentru cresterea copilului ?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 11 Noiembrie 2018
Masterul este la zi ?

Care este data prezumata a nasterii ?
Masterul e la zi. Data prezumata a nașterii este 01.06.2019!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iulie 2017 - iunie 2019 este perioada eligibila pentru CCC.

OUG 111/2010
art.2
.....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....

Insa pentru un raspuns cat mai concludent intrebati la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură ... CorinaSiDavid CorinaSiDavid Buna seara! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură cu următoarea situatie: am 28 de ani, sunt studenta, sunt însărcinată, iar în acest ... (vezi toată discuția)