avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură ...

Buna seara! Va rog, dacă se poate, sa ma lămuriți în legătură cu următoarea situatie: am 28 de ani, sunt studenta, sunt însărcinată, iar în acest an voi susține examenul de licenta. În urma examenului de licenta, voi susține examenul de titularizare, dar care îmi va da posibilitatea de angajare din luna septembrie, când se incep școlile. Din iulie, de când sustin examenul de licenta si pana în septembrie nu voi mai întreprinde nicio alta activitate. Dat fiind faptul ca data probabila a nașterii va fi în decembrie, pot beneficia de indemnizație creștere copil? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 5 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ianuarie 2020 - decembrie 2021 este perioada eligibila pentru CCC.

Potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010, persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit sau care s-au aflat intr-una din situatiile asimilate , beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

art.2
...
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
......
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....

t) se află în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învățământului obligatoriu sau, după caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învățământului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licență sau de master și postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fără examen de absolvire, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în șomaj, calculate începând cu data de 1 a lunii următoare finalizării studiilor;
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil SiminciucCorina SiminciucCorina Buna seara. Vreau sa primesc un raspuns in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Sunt absolventa de Facultatea de medicina septembrie 2013, examen ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului carmentarus carmentarus Am terminat facultatea dar o sa imi dau licenta in iunie 2013. O sa nasc pe la sfarsitul lui ianuarie, pot sa intru in concediu de crestere al copilului si sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc, mama studenta Schwarzv Schwarzv Buna ziua, sunt in ultimul an de facultate la o universitate de stat, si sunt gravida in 7 saptamani. Voi naste chiar inainte de examenul de licenta( o voi da ... (vezi toată discuția)