avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot să o coasigur pe soția mea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot să o coasigur pe soția mea

Ce acte si unde trebuie sa merg sa pot co asigura pe SOȚIE ,sînt beneficiar al 341/ 2004 si alte venituri nu avem
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:03, 15 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. sunteti asigurat ca beneficiar al Legii nr. 314/2004, iar sotia poate fi coasigurata a dvs.
Actele precizate mai jos trebuie depusa la casa de sanatate de care apartineti.
Puteti intreba si acolo, poate au formulare sau alte precizari (verificati site-ul lor).

ORDIN nr. 581 din 8 septembrie 2014
privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobândirea calităţii de asigurat

ART. 12
(1) Dovada calităţii de asigurat se realizează prin modalitatea electronică de verificare a calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate, iar în situaţia în care, în urma interogării, persoana nu apare în aplicaţia menţionată la art. 11 alin. (1), se realizează printr-un document justificativ - adeverinţă, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentele norme metodologice, eliberată de casa de asigurări de sănătate în a cărei evidenţă se află persoana, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
....
e) pentru soţul, soţia şi părinţii aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitării, documente care să ateste relaţia de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum şi o declaraţie pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreţinere persoana respectivă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat amy1890 amy1890 Bună ziua! Va rog sa mă ajutați într.o problema și anume :de la 01.10.2018 sunt în șomaj (pana la aceasta data am fost angajata cu norma întreaga iar ... (vezi toată discuția)
ce documente trebuie pentru a putea fi coasigurat la sanatate? gheniga gheniga eu sant asigurat la fd de sanatate,am o intreprindere individuala,si as vrea ca sotia, sa devina coasigurat,cum trebuie de procedat? (vezi toată discuția)