avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumul functii: Presedinte si administrator tehnic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumul functii: Presedinte si administrator tehnic

Pentru administrarea acestui condominiu, exista incheiat contract cu firma specializata doar pentru activitatile de contabilitate si casierie.
- Activitatea de administrare tehnica si intretinere a proprietatii comune este desfasurata de presedintele asociatiei care, desi este ales din martie 2018, presteaza aceasta activitate necorespunzator si fara a fi atestat ca administrator de condominii.
- In Legea196/2018, art. 46 (4) se specifica: “La asociaţiile de proprietari din condominiile care cuprind maximum 10 unităţi de proprietate imobiliară, dacă adunarea generală hotărăşte în acest sens, preşedintele asociaţiei de proprietari poate îndeplini şi funcţia de administrator.
- Are voie dl. presedinte sa cumuleze, pentru aceasta asociatie de peste 300 apartamente, functia de presedinte cu cea de administrator tehnic, mai ales ca isi asuma rolul de “administrator tehnic” fara a fi atestat ca administrator de condominii?
Cel mai recent răspuns: EMARA , utilizator 19:00, 18 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este incompatibila exercitarea concomitent de catre aceiasi persoana a functiei de presedinte de asociatie si de administrator in cadrul aceluiasi imobil de locuit in comun
Presedintele de asociatie este factor decizional,pe cand administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari fiind factor executional
Multumesc pentru raspuns.
V-as ramane recunoscatoare daca mi-ati raspunde la si intrebarea: Este legal ca cineva sa isi asume rolul de “administrator tehnic” desfasurand activitati specifice administrarii tehnice a blocului , fara a fi atestat ca administrator de condominii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. imi spuneti, va rog, daca un presedinte al unei asociatii ... puimicc puimicc Buna ziua. Imi spuneti, va rog, daca un presedinte al unei asociatii de proprietari cu sub 10 apartamente este si administrator (legea 196/2018 ii permite ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc ewe ewe Buna ziua, O asociatia de proprietari ,mica de 20 de ap., este obligatoriu sa angajeze administrator, aceste astributii nu pot fi indeplinite de presedinte, ... (vezi toată discuția)
Caldura la apartemente Sofiamaria30 Sofiamaria30 Buna seara,azi am citit pe internet ca la apartamentela de la parter si de la etajul 4 se calculeaza alfel suprafata radianta decat la apartamentele ... (vezi toată discuția)