avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa mostenita de mama 1/2, vreau sa cumpar cealalata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa mostenita de mama 1/2, vreau sa cumpar cealalata jumătate si sa imi ramana doar mie

Buna ziua, mama mea are 1/2 casa mostenita de la bunici. Eu doresc sa cumpar cealalta jumate din fonduri proprii. Sunt casatorita de 1 an si vreau ca aceasta casa pe care o cumpar din fonduri proprii dobandite inainte de casatorie sa ramana doar a mea. Ce pot face in acest sens? Pot dona banii mamei sa o cumpere ea si sa imi ramana mostenire mie? Sau pot la cumparare sa semnez un act cu sotul meu ca daca divortam el sa nu aiba niciun drept?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:59, 29 Iulie 2025
Moștenirea este bun propriu, nu are nici un drept soțul/soția la bunurile moștenite de celălalt soț.

E valabil și invers, că orice moștenește soțul de la părinții lui, este bun propriu doar al lui, și dvs nu veți avea nici un drept.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Am intrebat daca eu cumpar in numele meu cealalta jumatate care nu este a mamei mele, este a unchiului meu, cum ma pot asigura ca ramane pe numele meu? Fondurile sunt ale mele si nu provin din perioada casatoriei.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu , puteti merge la notar impreuna cu sotul , se va specifica in contract ca bunul va fi propriu pentru ca fondurile sunt personale , dinainte de casatorie , precum si faptul ca el este de acord . Poate nu cu cuvintele astea ( eu nu sunt jurist ) , dar stiu ca se poate , va spune notarul cum . Daca donati suma mamei si pe urma asteptati sa o mosteniti , nu faceti altceva decat sa va cresteti cheltuielile , fiecare dintre miscari costa bani
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Nu stiu daca este posibil, un notar mi-a spus ca nu se poate si ca toate bunurile dupa casatorie se impart.
Care este proveniența exacta a fondurilor și cum le puteți dovedi?

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura ... stefy29 stefy29 Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura fiica ,dupa un timp am hotarat sa vand si sa cumpar altceva am fost la notar sa facut actul dar ... (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)