avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire,proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire,proces

Bună ziua! Recent am finalizat dezbaterea de moștenire în urma căreia masa succesorală se imparte in cota 1/2 cu fratele meu .Fratele a locuit in ultimii ani in casa părintească, încă locuiește acolo.Acum mă amenința că mă va da in judecată pentru cheltuielile pe care le-a avut el în ultimii zece ani cu locuința,impozit... și cheltuielile avute in interesul bunurilor părinților,nu știu exact ce chitanțe aduce drept dovadă. Ce prevede legea in acest sens?nu mă pricep.El vrea să vindem acum apartamentul dar în condițiile în care mă amenința cu proces,eu nu vreau să vând.Ar fi posibil să facă la notar o promisiune prin care să spună că nu va deschide vreun proces împotriva mea referitor la acest subiect?Ar avea vreo valoare în instanță în cazul în care totuși va deschide vreun proces? mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:43, 20 Noiembrie 2018
Buna ziua,
In masa succesorala intra activele (bunul de impartit) si pasivele (cheltuielile facute pentru intretinerea lui)
Este in drept sa va ceara acesti bani.
Poate sa solicite iesirea din indiviziune si obligarea sa-i platiti jumatate din sumele investite in ultimii 3 ani (impozite, taxe, reparatii utile).
Si daca da declaratie ce faceti cu ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de moștenire ion mirela ion mirela daca am acte cu care sa dovedesc ca eu am suportat toate cheltuielile de inmormantare a socrilor mei , iar sotul meu mai are 4 frati , ce cota parte are din ... (vezi toată discuția)
Confuzie intre dezbaterea succesiunii si iesire din indiviziune cezarad cezarad Buna ziua. Doresc sa va intreb daca procedura dezbaterii unei succesiuni si procedura iesirii din indiviziune a unor bunuri ale unei persoane decedate pot fi ... (vezi toată discuția)
Succesiunea catalinaciobanu catalinaciobanu buna ziua, am o mare problema daca pot sa is pun asa. parintii mei locuiesc la casa,care casa a fost pe numele bunicii 5 optimi care la randul ei a avut 3 ... (vezi toată discuția)