avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu e nimeni care ma poate ajuta ???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu e nimeni care ma poate ajuta ???

Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la licitație publică în 15 zile ( au mai rămas 10 ) , dacă nu plătesc suma de 6000 lei plus cheltuieli de judecată de 1400lei. Mentionez ca pe aceași suma de bani am proprire pe salariu.
Intrebarea mea: in conditiile in care am oprire pe salariu, mai pot sa imi puna casele in licitație publică? Si de ce amândouă si nu una singura? Pot să spun că una din cele două garsoniere, este mostenire de la mama, succesiunea fiind făcută acum 2 ani, si nu am avut cum să girez cu casa cand am facut împrumutul. Iar la prima casa, nu am girat cu ea cand am facut împrumutul. Însă în somatia de plata mi se spune " garant/ debitor ipotecar "
Am vorbit cu executorul judecătoresc, si mi-a explicat că ambele case au fost puse sub aceasta licitație, ca sa fie siguri că nu vand casele sau ca le trec pe alt nume ( pe numele fetei ).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:50, 2 Decembrie 2018
Nu prea aveti variante sau platiti sau faceti o contestatie la executare solicitand si suspendarea executarii silite dar costurile taxa timbru,cautiune,onorariu avocat sunt destul de mari mai bine folositi banii pt a achita din datorie.Nu se discuta cu executorul ci cu un av care sa studieze actele dvs si sa va dea un sfat cum sa procedati.
Ceva nu se învârte rotund.
Ar fi bine sa apelați la avocat ca sa meargă la dosar sa vada exact care este situația.
Mie nu imi rezulta ca ar fi cum ziceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata rokhsana rokhsana Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la ... (vezi toată discuția)
Creditul bancar ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! Am o cunostinta, care a facut un credit de nevoi personale, acum cativa ani, ne girand cu absolut nimic.Problema e ca nu si-a mai achitat rata ... (vezi toată discuția)
Credite cosereanu cosereanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoare problema. Prietena mea a avut un card de credit, acesta fiind folosit de sora ei care nu a mai ... (vezi toată discuția)