avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori

Am ajuns la curtea de apel, pt. incredintare de minori, va rog sa-mi spuneti daca tatal nu are nici un venit, iar copiii au optat sa stea la tatal lor, instanta poate sa-i incredinteze copiii lui??
Mentionez ca copiii au 16 , respectiv 11 ani
Cel mai recent răspuns: Lili Sina , utilizator 19:28, 14 Noiembrie 2009
este esentiala optiunea copiilor in decizia instantei asa ca degeaba va judecati in recurs atat timp cat copii vor sa stea cu tatal iar legea le da posibilitatea sa faca o optiune.
La judecatorie am primit eu copiii, iar fostul meu sot a facut recurs, a castigat la apel , urmeaza sa vad ce se va intampla la curtea de apel. Multumesc!
Buna ziua !
Avand in vedere ca cei doi copii vor sa stea cu tatal si tinand cont atat de varsta acestora( peste 10 ani) si optiune, cred ca sansele dumneavoastra sunt minime. Daca vreti totusi un sfat pentru dumneavoastra( asta de fapt asteptati), va recomand sa solicitati incredintarea unui copil( de regula cel mai mic), invocand interesul primordial al minorului( crestere, ingrijire, educare) si faptul ca tatal neavand nici un venit nu le poate oferi. In acest sens puteti folosi ca baza legala prevederile art. 44 din Legea nr. 272/2004 privind protrecţia şi promovarea drepturilor copilului, copilul are dreptul de a beneficia de un nivel de trai care să permită dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală şi socială iar părinţilor sau, după caz, altor reprezentanţi legali le revine responsabilitatea de a asigura copiilor locuinţă, precum şi condiţiile necesare pentru creştere, educare, învăţătură şi pregătirea profesională.
Potrivit prevederilor art. Art. 2 alin. (3) din Legea nr. 272/2004, principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autorităţile publice şi de organismele private autorizate, precum şi în cauzele soluţionate de instanţele judecătoreşti.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Va multumesc mult! Cu stima! Lili Sina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce art.de lege stipuleaza audierea unui minor in cazul incredintarii? mihaela2007 mihaela2007 este mentionat in codul familiei dreptul unui minor de a fi audiat? dc are sub 10 ani este posibil?multumesc (vezi toată discuția)
Divort tania_klb23 tania_klb23 Buna ziua!!! Sunt casatorita de un an de zile,am un bebe de 4 luni,si vreau sa divortez,dar mi-e frica sa nu raman fara bebe.Vreau sa stiu care sunt motivele ... (vezi toată discuția)
Program incredintare minor Cristian81 Cristian81 Am avut o relatie in concubinaj cu cetatean turc din care a rezultat o fetita care in prezent are 6 anisori, cand l-am cunoscut si bineanteles dupa ce ... (vezi toată discuția)