avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie bloc nou

Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare: din septembrie m-am mutat intr-un bloc nou. Acum o luna s-a mutat si vecinul de deasupra. Dupa doua saptamani de locuit acolo, a inceput sa imi curga apa, pe la firele de curent, ce alimenteaza becul din bucatarie. Concluzia, o scurgere pocnita, undeva in zidarie. Pentru vecinul de sus, cu nou nascut de o saptamana, asta ar presupune spargerea peretilor/pardoselii, pentru a gasi buba. Ca si bonus, incazirea este in pardoseala si scurgerile sunt sub ea.

Amandoi am platit pentru un apartament cu toate facilitatile. In prezent, dezvoltatorul isi numara banii, eu stau cu o galeata in mijlocul bucatariei, iar vecinul de sus nu poate folosi una din bai si trebuie sa mute scurgerea de la masina de spalat rufe.

Ambele parti am dori sa dam in judecata dezvoltatorul.

Se merita? Am avea castig de cauza?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
silviu_iliescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:00, 4 Decembrie 2018
Buna ziua!
Conform art. 1707 C.civ., vanzatorul garanteaza cumparatorul contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza in asemenea masura intrebuintarea sau valoarea incat, daca le-ar fi cunoscut, cumparatorul nu ar fi cumparat sau ar fi dat un pret mai mic.
Avand in vedere prevederile legale, puteti solicita obligarea vanzatorului de a aduce imobilul in starea corespunzatoare, despagubiri pentru prejudicii, sau chiar rezolutiunea contractului daca viciile sunt de o natura grava.
Initial notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia remedierii defectiunii-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor judiciare inclusiv daune aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina ... profesor44 profesor44 Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina cu vicii ascunse? (vezi toată discuția)
Obligatie de reparatii Cristina24252627 Cristina24252627 Recent am cumparat o casa, in timpul renovarilor (dat jos tencuiala, gresie s.a.m.d) am descoperit ca sunt infiltratii de apa in preteti. Casa vecina (spate in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)