avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament

Buna ziua,
In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut.
de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, mucigai, igrasie pe aprape toti peretii din casa, frig si condens din cauza termopanelor. Dupa multe incercari de rezolvare pe cale amiabiala, se pare ca singura solutie este datul in judecata dezvoltatorul. Avand in vedere faptul ca nu se poate locui in acel apartament, riscand sa ma imbolnavesc, dar platesc rata la banca, m-ar interesa sa stiu care ar fi procentul de castigare in instanta a rezolutionarii contractului de vanzare cumparare si recuperarea banilor pentru achitarea integral a aparamentului catre banca si despagubirea cheltuielilor pana in ziua predarii apartamenutlui. De asemenea am nevoie de un avocat pentru aceasta operatiune.
Cu speranta ca m-am exprimat corect si m-am facut inteleasa,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:04, 11 Februarie 2017
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei pentru vicii ascunse Art. 1707 Cod civil,
Condiţii
(1) Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuinţării la care este destinat sau care îi micşorează în asemenea măsură întrebuinţarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preţ mai mic.
(2) Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistenţă de specialitate, de către un cumpărător prudent şi diligent.
(3) Garanţia este datorată dacă viciul sau cauza lui exista la data predării bunului.
(4) Vânzătorul nu datorează garanţie contra viciilor pe care cumpărătorul le cunoştea la încheierea contractului.
(5) În vânzările silite nu se datorează garanţie contra viciilor ascunse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina ... profesor44 profesor44 Cum se procedeaza in cazul in care un vanzatorul vinde masina cu vicii ascunse? (vezi toată discuția)
Auto second hand verificat în service înainte de achiziționare, probleme mari după doar 4 zile. cine e răspunzător, vânzătorul sau service-ul? csiszar13 csiszar13 Buna ziua, In data de 15.09.2017 am cumparat o masina second hand, acesta a fost verificata la un service autorizat skoda si acestia mi-au spus ca masina ... (vezi toată discuția)