avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte penalizare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte penalizare permis

Buna ziua, am si eu o intrebare legata se punctele de penalizare.
De curând am fost surprins de poliție cu aparatul radar ai mi-au suspendat permisul pe o perioadă de 90 de zile si 12 puncte de penalizare, problema este ca mai aveam 10 puncte luate dinainte. Pe ce perioada mi se suspenda acum permisu? Se mai aducă cumva o lună petru cumularea celor 15 puncte? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:33, 5 Decembrie 2018
Pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale in zona respectiva se suspenda dreptul de conducere a autovehiculelor pe o perioada de 90 zile. Pentru aceasta contraventie Codul rutier nu prevede si pucte de penalizare.
Punctele de penalizare se dau pentru depassirea vitezei legale cu pana la 50 km/h.
Pentru o depasire a vitezei legale cu peste 50 km/h nu se dau puncte de penalizare intrucat se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile.
Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondata unitatea de politie din care face parte agentul de politie constatator. Solicitati anularea procesului verbal.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Radar filofteea filofteea Bună ziua, azi circuland pe un drum județean, la întrare în localitate sub tăblița de cu denumirea localității era și tăblița cu limita de 50 km/h. ... (vezi toată discuția)