avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru radar

ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora
Am fost prins de radar cu camera vidio ,mi s-a intocmit proces verbal de amenda si 9 puncte penalizare si ridicarea permisului de conducere.
Va rog sa-mi spuneti daca fac contestatie am vre-un castig de cauza?sau nu.si unde sa fac contestatia.
Cu respet,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:54, 27 Aprilie 2014
Conform norme in domeniu,titularul PV contraventie-daca detine motive intemeiate poate formula plangere contraventionala,in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
In speta dv,avand in vedere valarea suplimentara cu care ati circulat pe respectivul tronson de drum public ,existenta probei video ,nu justifica demers in instanta
Va rog sa specificati valoarea exacta a vitezei cu care ati fost inregistrat de aparatul radar. "Aproximativ 100 km/h" poate fi si 101 km/h, si 110 km/h sau chiar mai mult. Problema contestarii procesului verbal de contraventie se poate aborda in functie de viteza reala cu care ati circulat.
Reveniti cu date concrete.
ing. Ioan Ciobanu
poate fi si 101 km/h, si 110 km/h sau chiar mai mult



Fata de valoarea vitezei pe respectivul sector de drum de 50 km/h,valoarea inregistrata dovedeste fara putinta de tagada depasirea cu muuult a vitezei admise ..
@ ynocentta


Dar una este sanctiunea daca depasirea vitezei cu 40 - 50 km/h si alta este in cazul depasirii limitei de viteza cu peste 50 km/h. In primul caz nu se suspenda dreptul de conducere.
Daca viteza reala este putin peste 100 km/h se poate discuta de abaterea aparatului radar.
ing. Ioan Ciobanu

Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viteza maxima Lipi Lipi Tocmai m-am pricopsit cu o amenda pt depasirea vitezei maxime... De fapt inca nu m-am pricopsit pentru ca am refuzat semnarea pv si astept sa mi-l trimita ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Toleranta contraventie depasire viteza IONUT CRACIUN IONUT CRACIUN Buna ziua, Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de ... (vezi toată discuția)