Buna ziua.
Am si eu o speta. Sunt proprietar(constructie individuala) intr-un ansablu care este gestionat de o asociatie de proprietari formata in cadrul ansamblului. La cererea administratorului in dec.2014 am depus autorizatia de constructie pentru a putea demonstra suprafata utila a proprietatii pentru calculul de cota parte indiviza la cheltuielile comune. Ulterior, autorizatia de constructie a fost abrogata de emiterea unei alte autorizatii de constructie in care nu este specificata separat suprafata utila. Suprafata utila trecuta in prima autorizatie de constructie este cu mult mai mare decat suprafata utila care reiese din memoriu tehnic. Am specificat acest lucru asociatiei si am depus o declaratie pe propria raspundere cu suprafata utila reala dar nu a fost luata in calcul, solicitanu-mi cadastru imobilului.
Doresc sa ma informati cu privire la posibilitatea de recalculare a cotei parti indivize pe ultimii 5 ani daca voi reusi sa fac o cheltuiala pentru a intocmii acest cadastru.
Mentionez ca nu imi este util sau necesar pentru alt serviciu, doar pentru a putea demonstra suprafata utila asociatiei pentru cota parte la cheltuielile comune ale ansamblului. Pot demonstra prin alt document aceasta suprafata utila (certificat fiscal - ex.)?
Pot recupera din cheltuilelile deja incasate conform unei suprafete utile mult mai mare?
Multumesc de intelegere!
0723548603
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1-Nu aveti temei legal sa solicitati recalculare pentru ultimii 5 ani
Puteti analiza oportunitatea recalcularii pentru ultimii 3 ani
Pentru a obliga asociatia de proprietari sa refaca calculele este obligatoriu necesar sa existe hotarare judecatoreasca definitiva
Puteti demonstra suprafata utila a apartamentului prin raport de expertiza tehnica executat de persoana autorizata
Numai prin instanta de judecata eventual puteti pretinde restituirea diferentei de sume percepute de catre asociatia de proprietari