avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Adresa catre primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Adresa catre primarie

Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole.
Sunt preot intr-o localitate din jud. Vaslui. Pana la aceasta data parohia(persana juritica) nu are nici un act pentru proprietatile pe care le detine: biserica si terenul din jurul ei , casa parohiala si terenul din curte, cimitirul si in jur de 5 ha teren arabil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sandel2410 , utilizator 22:32, 24 Noiembrie 2009
Domnule Primar,

Subsemnatul .... , domiciliat in ....., va rugam sa ne comunicati situatia juridica a terenului agricol situat in ..........
Solicitam aceasta, deoarece ne este necesara pentru ......
Cimitirul, conform legii 213/1998, anexa 3, este proprietate publica a localitatii. Pentru biserica, casa parohiala si terenul aferent, adresati primariei o cerere dupa modelul descris de colega mai sus.
Cu privire la cimitir in anul 2008 am depus o cerere la primarie pentru scoaterea din domeniul public si trecerea in cel privat la care am primit un raspuns favorabil, insa fara sa ni se intocmeasca un titlu de proprietate. Raspunsul care l-am primit este valid in cest caz
... MULŢUMESC!
Trecerea din domeniul public in domeniul privat al unui bun, inseamna ca acel bun, ramane proprietatea unitatii administrativ-teritoariale, doar ca, nu mai apartine domeniului public, ci celui privat. Faptul ca dvs,. ati solicitat acest lucru, si s-a aprobat ( prin ce modalitate? ) nu inseamna ca parohia are vreun drept de proprietate asupra acelui bun. Parerea mea, solicitiati primarului sa initieze un proiect de hcl, prin care, terenul aferent cimitirului, sa fie dat in administrarea parohiei.

Alte discuții în legătură

Regimul juridic al cimitirelor FLORENTINA.PRIMBUCOV FLORENTINA.PRIMBUCOV În primul rând mulţumesc pentru raspunsurile primite! Îndrăznesc sa m-ai pun o întrebare . Conform Legii 213/98actualiz cimitirele fac parte din domeniul ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)
Obținere titluri proprietate adriancat adriancat Bună ziua! Sunt preot paroh, și doresc să intru în procedură judecătorească pentru obținerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor bisericii, ... (vezi toată discuția)