avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere titluri proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere titluri proprietate

Bună ziua! Sunt preot paroh, și doresc să intru în procedură judecătorească pentru obținerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor bisericii, casei parohiale și a cimitirului parohial. Am înțeles din diferite surse că am nevoie de măsurători cadastrale asupra terenurilor menționate, dar și de o expertiză judecătorească. Eu neavând cunoștințe în domeniul juridic, puteți, vă rog, să-mi explicați care sunt pașii de urmat pentru obținerea acestor titluri?
Menționez că am dobândit până acum următoarele acte: 1.Adeverință de la primăria comunei cu suprafața terenului bisericii și a casei parohiale, poziția în registrul agricol a acestor terenuri, precum și faptul că terenurile bisericii, casei parohiale și cimitirului nu se găsesc în domeniul public sau privat al comunei; 2.Fotografie a bisericii parohiale din anul 1949,de la Arhivele Naționale din București; 3.Un document de la Arhivele Naționale Ialomița cu mentioanrea în registrul agricol al anului 1948 a parohiei, fără a găsi însă și terenurile deținute. Menționez că am depus cerere de eliberare a titlurilor de proprietate la primăria comunei, cerere la care nu am primit răspuns. Pot fi găsit aici pe cont sau la mail adriancatrina11@gmail.com. Vă mulțumesc anticipat pentru orice ajutor! Pr Adrian.

Alte discuții în legătură

Adresa catre primarie sandel2410 sandel2410 Doamne ajuta! As dori sa ştiu cum sa întocmesc o adresa catre Primarie pentru a ne comunica situatia clara a unei proprietati agricole. Sunt preot intr-o ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera terenul detinut o parohie urbana? parohia_izvoare parohia_izvoare Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Cum isi poate reconstitui dreptul de proprietate pe cele 12,66 Ha teren, detinute in zona urbana, o parohie? ... (vezi toată discuția)
Casa fara acte cristiannnnd cristiannnnd Cum pot obtine concesionarea unei case construite pe terenul bisericii dar care casa nu are nici un act?.... (vezi toată discuția)