avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte contrafacute - articole de lege?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte contrafacute - articole de lege?

Buna ziua,

am sesizat la ITM ca nu mi s-a prezentat Regulamentul Intern si Fisa Postului. Sunt deasemenea foarte sigur ca nu am semnat decat contractul individual de munca. ITM a raspuns ca atasat la dosar se gasesc Regulamentul Intern (semnat de mine in declaratie pe propria raspundere) si Fisa Postului (semnata la angajat). Fiindca am cerut de mai multe ori Fisa Postului si nici macar n-aveam habar ca exista un Regulament Intern care trebuie semnat respectiv adus la cunostiinta angajatului pana mai recent, sunt sigur ca acele acte sunt contrafacute.

Care este legislatia ce priveste aceasta infractiune si unde se depune plangerea va rog (si cum arata ca model daca se poate)?

Va multumesc.

P.S. Acest topic mi l-a mutat moderatorul de la dreptul penal, intrebarea era, asa cum a sesizat si ITM, care sunt articolele codului penal care privesc aceasta infractiune si modelul plangerii aferente va rog (am mai citit pe ici pe colo si indiciile indreapta catre 290 si 291). Va rog confirmati?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 16 Noiembrie 2009
Codul Muncii-
Art. 259. - (1) Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
2) Obligaţia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.
Art. 262. - (1) Întocmirea regulamentului intern la nivelul fiecărui angajator se realizează în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod.
(2) În cazul angajatorilor înfiinţaţi după intrarea în vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data dobândirii personalităţii juridice.

ART 39(2) Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) obligaţia de a realiza norma de muncă sau, după caz, de a îndeplini atribuţiile ce îi revin conform fişei postului;
b) obligaţia de a respecta disciplina muncii;
c) obligaţia de a respecta prevederile cuprinse în regulamentul intern, în contractul colectiv de muncă aplicabil, precum şi în contractul individual de muncă;

Pentru a putea respecta obligatiile de mai sus,mai intai trebuie sa aveti cunostinta de ele.
Fisa postului trebuie sa aiba semnatura dvs.
Infractiunea la care faceti referire este prevazuta si pedepsita de Codul penal la art.290 - Falsul în înscrisuri sub semnătură privată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune disciplinara ginnyy ginnyy cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier? va multumesc! (vezi toată discuția)
Regulament intern anne_david anne_david Buna ziua, ce formalitati trebuie intocmite pentru ca regulamentul intern sa fie legal? (inregistrare la ITM...) Multumesc (vezi toată discuția)
Regulamentul intern valexandra valexandra Am o nelamurire referitoare la regulamentul intern. V a rog sa-mi spuneti de unde pot lua un model pentru regulamentul intern. Tin sa mentionez ca eu am un ... (vezi toată discuția)