avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezvoltatorul s-a obligat prin antecontract să predea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezvoltatorul s-a obligat prin antecontract să predea apartamentul la cheie, dar acum vrea să semnăm contractul fără contorizare electrică individuală. Pot reține o sumă de bani din preț până la realizarea lucrărilor?

Am incheiat un Antecontract de vanzare cumparare apartament nou dupa care am facut si act aditional pentru ca dezvoltatorul nu s-a incadrat in termenul de predare a apartamentului. Am platit la datele stabilite prin antecontract, avansul in trei transe. Apartamentul este foarte aproape de darea in folosinta dar dezvoltatorul ne cere sa semnam actul de vanzare cumparare fara a avea posibilitatea de racordare individuala la energia electrica(contorizare pe apartament), deocamdata, ramanand cu energie electrica din organizarea de santier. Sunt lucrari foarte costisitoare pentru racordarea blocului. Eu nu vreau sa semnez in astfel de conditii contractul de vanzare cumparare. Este stipulat in antecontract ca apartamentul se va preda la "cheie". Ce drepturi am intr-o astfel de situatie? Pot retine o suma de bani din pretul final (ex. 5000 EUR) pana la realizarea lucrarilor cu bransarea la curentul electric? Asta in cazul in care se va face vreodata lucrarea.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Maria Val , utilizator 13:32, 8 Ianuarie 2019
Aveti dreptul sa declarati rezolutiunea antecontractului ca urmare a neindeplinirii obligatiei vanzatorului de livrare a apartamentului in conditii propice locuirii.
In urma rezolutiunii antecontractului, dezvoltatorul trebuie sa va restituie avansul, sau dublul acestuia (in functie de ce scrie in antecontract).
In cazul in care nu doriti incetarea antecontractului si vreti sa semnati contractul de vanzare cumparare in aceste conditii ar trebui sa negociati cu dezvoltatorul o reducere corespunzatoare de pret.

Cu stima,
Multumesc mult.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu o face dezvoltatorul sunt probleme serioase. Deci mare atentie.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți grija cu energia electrică in regim de organizare de santier. Oricând furnizorul, după expirarea perioadei de valabilitate a autorizației de construire, poate veni și întrerupe furnizarea cu energie electrică. Și Rămâneți fata curent pana la obținerea soluției de branșare definitiva. S-ar putea sa nu mai existe un punct de legătura in apropiere și sa coste foarte mult branșarea. Sfatul meu ar fi sa nu semnați, chiar dacă va doriți apartamentul. Sau va duceți și întrebați la furnizorul de energie dacă exista posibilitatea de branșare.

Maria Val a scris:

Multumesc mult.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiiţi atentă!
De regulă branşamentul de şantier este făcut (şi plătit) pentru o putere instalată mai mică decât cea necesară unui bloc (depinde de mărimea şi numărul apartamentelor) aşa că se poate face o economie plătind mai puţin şi lăsând ulterior proprietarii să plătească noul branşament.
Sfatul care vi s-a dat să mergeţi la furnizorul de energie pentru lămuriri este foarte bun.
Pur şi simplu mergeţi cu antecontractul şi întrebaţi-i de condiţiile şi costurile branşării definitive.
Nu întrebaţi de contractul dezvoltatorului deoarece legea nu le permite să vă dea astfel de informaţii.

Baftă!

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase ... chiti.dan chiti.dan Ce se poate face in cazul in care dezvoltatorul refuza sa lase locatarii sa se conecteze la reteaua publica de curent electric? Mentionez ca locuiesc de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)