avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ...

Buna ziua,

Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a imobilului/blocului) la energie electrica?

Am inteles ca exista o preverede ANRE conform caira nu este legal, dar nu imi e foarte clara interpretarea ei.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adina22222222 , utilizator 16:03, 16 Iunie 2021
ce taxa sa ceara?......cu legislatia actuala nu poate sa vanda un ap daca nu are toate utilitatile racordate

Au facut contracte de vanzare cumparare fara sa aiba contor pe apartament si ne-au cerut o taxa pentru bransarea apartamentului la retea. Au spus ca ei au facut bransarea blocului si pana la fiecare apartament platim noi
fara utilitati nu se da receptia finala a lucrarii, iar fara receptie nu poti sa vinzi(ori a luat receptia inainte de noile reglementari)
in contractul de v/c nu e specificat ca e racordat la utilitati?

mai au sa vanda fara ferestre si sa spuna ca ei au facut apartamentul, mai departe se descurca fiecare cum poate
taxa de racordare a unui apartament este de maxim 100ron daca bransamentul este realizat pana in bloc.

mi se pare de porc sa vinzi un apartament de >50k euro si sa ceri 100ron pt racordare......sigur au bransamentul pana in bloc facut si cu toate autorizatiile?

din pacate ne imbatam cu apa chiora cand e sa cumparam apartamente si avem incredere in vorbele "dezvoltatorului"

la orice tranzactie de acest fel faceti inscrisuri cu termene asumate privind utilitatile.....dupa ce ai facut ctr v/c totul e in carca ta.......la en electrica de ex daca furnizorul nu are putere disponibila in zona ajungi sa mai platesti juma de apartament de caciula pe bransament

P.S: cursul normal e ca dezvoltatorul sa aiba contract pt fiecare tip de utilitati iar ulterior noul proprietar transfera acele contracte pe numele lui(la apa/canal se transfera pe asociatie in 99% din cazuri)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
hob, utilizator
multumesc mult pt raspuns
Este abuz din partea dezvoltatorului,suplimentar cost bunul imobil sa pretinda si sa perceapa taxe de racordare la utilitati

Alte discuții în legătură

Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)