avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... PFA romanesc, activitate in Germania, venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

PFA romanesc, activitate in Germania, venituri obtinute din Romania

Buna ziua,

Am urmatoare nelamurire. Am posibilitatea obtinerii unui contract intre mine ca PFA si o firma din Romania. Aceasta firma din Romania are un contract cu o alta companie din Germania, pentru care va presta niste servicii. Eu ca PFA as putea face contract de prestari servicii cu firma din Romania si sa activez efectiv in Germania? Contractul ar fi de 1 an. Mentionez ca nu voi fi angajat al firmei ci relatia noastra va fi PFA-SRL. Pentru acest lucru trebuie sa mut rezidenta fiscala a PFA-ului in Germania? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:09, 19 Ianuarie 2019
Buna ziua! Nu urmaresc neaparat un raspuns gratuit. As dori sa intru in legatura si cu un consultant contra cost care are cunostinte in acest domeniu. Astept cu interes recomandarile Dvs. Va multumesc!
Dreptul muncii german are notiunea de "fals independent" (fals intreprinzator). In privinta asta nu conteaza in ce tara sunteti inregistrat drept PFA, ci doar sa nu poata fi considerata relatie de munca (angajator-angajat).

Daca va declarati PFA si aveti o relatie de munca, inseamna ca ati conspirat sa fentati fiscul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impozitare germania ?! rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Am urmatoarea problema si va cer ajutorul deoarece nu cunosc legislatia in vigoare aplicabila in aceasta situatie: Sunt inginer petrolist ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii sau colaborare???? misaaa misaaa buna ziua, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu urmatorul caz: - P.F.A. vopsitor auto, norma de venit, inregistrat pt. operatiuni intracomunitare in ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii eurofracht eurofracht Buna. Am o intrebare; societate romaneasca cu camioane si licente inregistrate in romania ,domeniu de activitate de transport marfa international ,poate ... (vezi toată discuția)