avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident

Bună ziua, Mă numesc Neagu Dănuț
Am avut un accident, si vreau sa stiu daca un utilaj agricol, care lucrează numai într-o unitate particulară trebuie să aibe asigurare Rca.
Vă Multumesc, astept raspuns
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
neaguelena24@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:28, 17 Ianuarie 2019
Buna ziua,

Trebuie verificat daca se incadreaza in definitia de mai jos:
vehicul - mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, pentru care în România există obligaţia legală de înmatriculare sau înregistrare, cu excepţia celor care se deplasează pe şine, altele decât tramvaiele, bicicletelor sau vehiculelor cu tracţiune animală;

Obligativitatea încheierii contractului RCA
Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule
Existand posibilitatea producerii unui accident (chiar dvs. ati avut) respectivul utilaj agricol trebuie asigurat RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca moped bugsbunny_ro bugsbunny_ro Buna, as dori sa stiu daca legea prevede asigurare RCA pentru mopede. Am fost oprit in trafic, iar Politia mi-a solicitat asa ceva ... nu aveam si am ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie auto inmatriculate primarie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori sa stiu daca exista ceva prevederi legale actuale, prin care sa existe obligativitatea autovehiculelor inregistrate la primarie de a avea ... (vezi toată discuția)
Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)