avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare dupa divort

Buna seara..in februarie o sa fie sper ultimul termen in cazul unui divort cu minori. Casa in care locuim este pe numele meu dupa un partaj voluntar in timpul casatoriei. Intrebarea mea este : dupa ce instanta va incheia cazul cu pronuntarea divortului...cand si cum pot sa l evacuez pe fostul sot...imediat dupa ziua procesului sau cand o sa existe hartia de divort?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:47, 18 Ianuarie 2019
După ce aveți hotărârea de divorț, veți putea promova o acține de evacuare dacă nu consimte să plece voluntar, cu mențiunea că în lunile de iarnă nu se va dispune evacuarea acestuia, potrivit dispozițiilor legii civile.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
cam in cat timp se emite hotararea de divort?
O opinie ar putea si in sensul ca odata partajul facut poate fi evacuat, nu neaparat in urma definitivarii divortului in conditiile in care imobilul nu era notat ca locuinta a famliei in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de divort briciola75 briciola75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am o prietena divortata de sotul ei (au divortat la notar) insa continua sa locuiasca impreuna in aceeasi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am 22 de ani, student. pe 20 iulie am aflat ca tatăl ... Deryanaa Deryanaa Bună ziua! Am 22 de ani, student. Pe 20 iulie am aflat ca tatăl meu are o relație cu o femeie de 3 ani, el fiind încă căsătorit cu mama de 22 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara dupa partaj mara_gh mara_gh Unul dintre soti poate trece o proprietate pe numele lui in cartea funciara doar pe baza partajului voluntar facut la notar in timpul casatoriei (!), in ... (vezi toată discuția)