Unul dintre soti poate trece o proprietate pe numele lui in cartea funciara doar pe baza partajului voluntar facut la notar in timpul casatoriei (!), in conditiile in care divortul abia a inceput, neexistand deci la acest moment nicio hotarare judecatoreasca? Am inteles ca partajul trebuie consimtit in instanta, codul familiei nu permite acorduri intre soti in timpul casatoriei.
Multumesc tuturor cu anticipatie!
Daca ati facut partajul la notar, nu mai partajati o data in instanta, insa sigur ati partajat imobilul la notar sau e un alt act ?
Daca era vb de un partaj, s-ar fi intabulat dreptul dvs exclusiv de proprietate.
Nu mai exista codul familiei, e cuprins de codul civil si puteti partaja in timpul casatoriei.
Prin actul de partaj, imobilul imi ramane mie. Il pot intabula, prin urmare, ca proprietar exclusiv chiar daca inca suntem casatoriti, doar pe baza acordului de la notar?
Se depune cerere de intabulare la judecatorie, apoi incheierea se trimite si la cartea funciara, de astea se ocupa notarul.. oare de ce nu si in cazul dvs ?
Ati facut demult actul ?
Partaj
ghebosel_leu
buna ziua,am divortat de sotie,sa terminat procesul pe data 2 iulie 2010,am impartit si bunurile de comun acord eu am ramas in apartament,cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Rezolvare acte
eneelena
IN URMA ACTULUI DE PARTAJ FACUT IN IUNIE 2015 TREBUIE FACUT UN ALT ACT IN CARE SE CEDEAZA SUMA DE 21000 euro care au ramas in partaj la sot in schimbul ... (vezi toată discuția)