avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atestat administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atestat administrator

Buna seara.
Eu am atestat de administrator din 2011 care, din cate stiu, a fost emis pe perioada nelimitata. Am intrebat la primarie daca este valabil si dupa legea 194; ei au spus ca este valabil, dar, daca bine am inteles, in legea 194 este specificat ca atestatul este valabil 4 an si se poate reinnoi. Poate sa ma lamureasca cineva cum sta treaba?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:58, 4 August 2022
Ar fi bine sa spuneti si de unde sunteti, ca sa putem vedea daca primariile au un sistem unitar sau considera fiecare cum vrea.

La unele sectoare din Bucuresti, unde am discutat pana acum, cei care au atestat pe durata nelimitata, vor trebuie sa prezinte oricum si certificatul de calificare. Unele primarii doresc sa elibereze ele si Autorizatie de functionare pentru firme pe care o dau doar daca ai si certificat de calificare si atestat.
Sunt din Cluj-Napoca.
In decembrie mi-am activat pe Intreprindere Individuala codul caen pt. administrator de imobile si la Registrul Comertului mi-au acceptat atestatul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Legea in vigoare este L nr 196/2018 si nu 194 cum sustineti dv
2-legea nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizare si functionarea asociatiilor de proprietari prevede concret ,fara exceptie
Articolul 2
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
e)atestat - actul care dovedeste calitatea de administrator de condominii, prin care persoanele fizice care detin certificate de calificare, conform lit. f), sunt atestate de catre primar, la propunerea compartimentelor specializate in sprijinirea, indrumarea si controlul asociatiilor de proprietari din cadrul autoritatii administratiei publice locale, in baza unei hotarari a consiliului local;
f)certificat de calificare profesionala - actul care dovedeste calificarea profesionala a persoanelor fizice pentru a indeplini ocupatia de administrator de condominii, in conformitate cu legislatia privind invatamantul superior sau privind formarea profesionala a adultilor;

art 64
(10)Atestatul este valabil 4 ani de la data emiterii si poate fi reinnoit in aceleasi conditii in care a fost emis.

Nu va mirati despre acceptul de la registrul comertului si raspunsul inspectorilor din primarie care demonstreaza fara echivoc ca nu stapanesc dispozitiile legii in vigoare
Scuze, din viteza m-am incurcat la nr legii.
Asta m-a jirat si pe mine: am mers cu atestatul in mana si mi-au spus ca e valabil desi legea spune ca se reinnoieste la 4 ani.
Stiti cumva care sunt procedurile de reinnoire?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu inspectorii de la biroul/serviciul as. prop. de pe langa primarie.
Oricum, suntem la cateva luni de la functionarea sub L 196/2018, iar inspectorii inca nu stiu prea bine nici ei procedura.
Daca Legea zice ca;
art 64 (10)Atestatul este valabil 4 ani de la data emiterii si poate fi reinnoit in aceleasi conditii in care a fost emis., atunci onor primaria tre' sa organizeze una sau mai multe sesiuni de eliberare a noilor atestate.
Probabil ca se lucreaza la tematica (cred ca se va sustine ceva examen...), daca tot a aparut legislatie noua! Toti suntem in aceeasi situatie, deci nu va faceti prea multe griji.
Succes!

Alte discuții în legătură

Atestatul de administrator condominii alindobre alindobre Conform legii 196/2018, pentru a putea desfasura activitatea de administrare, este necesar ca persoana in cauza sa obtina un atestat de administrator ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)