Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie unica-norma de venit

Buna ziua
Am si eu cateva intrebari legate de completarea declaratiei unice pe baza de norma de venit.
Norma de venit pt.anul 2019 publicata pe site ANAF este de 22800lei.Exista un * unde spune ca se corecteaza in functie de vad si clientela cu un procent de 25% pt.municipii.Trebuie sa-l aplic automat?
De asemenea,spune ca norma de venit se reduce cu 15% in situatia in care activitatea se desfasoara intr-un spatiu inchiriat.Daca ma regasesc in aceasta situatie,il aplic?
Daca rezulta o valoare sub 24960lei/an,CAS si CASS sunt optionale?
Se poate acorda bonificatia si la norma de venit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 23:15, 25 Ianuarie 2019
Facilitatile pentru a va reduce norma de venit le calculati dumneavoastra dar sa pastrati la sediul pfa actele doveditoare, in caz de control sa le puteti prezenta.
Da, daca rezulta o valoare sub 24960lei/an, CAS si CASS sunt optionale.
Daca optati sa platiti contributile sociale, se acorda bonificatia pentru plata in avans, ca si la impozit,
Multumesc frumos.
Corectez automat si cu procentul in plus pt.municipiu?
Procentele le aplic la suma de 22800lei?
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Da. Procentele le aplicati la suma de 22800lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica bonificatie erori nuc23 nuc23 Am depus declaratia unica in 2019, venituri sub salariul minim, cu optiunea sa platesc CASS (sanatatea). Am depus declaratia unica cu venitul estimat pe anul ... (vezi toată discuția)
I.i. norma de venit 2019 boghiu daniel boghiu daniel In 2019, doresc sa trec activitatea I.I., din sistem real, la norma de venit. Norma pt codul meu CAEN, este 22.900, dar sunt si angajat cu norma intreaga, in ... (vezi toată discuția)
Bonificatie declaratie unica popaica popaica Bună ziua Am urmatoarea nelămurire legată de bonificatie . Cum completez declaratie unică dacă in 2018 am depășit venitul estimat care era sub ... (vezi toată discuția)