avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Cumpărătorul mașinii nu a mai luat fiscalul de la vanzator

În urma cu o luna am vândut un autoturism. Am scos fiscalul imediat, însă cumpărătorul nu l-a mai luat.
Ce am eu de făcut , în calitate de fost proprietar?
Menționez ca acest domn cumpărător si-a schimbat și nr tf.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 21:34, 26 Ianuarie 2019
Nu o sa poata inmatricula masina fara fiscal
Știu ăsta, însă mi-e teama de ilegalități. Ciudat de ce a cumpărat-o și nu a inmatriculat-o.
Cele 30 zile de vanzare au trecut .
Ca sa indeparati situatii neplacute informati oficial SPR evidenta auto si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului care a fost instrainat la data x numitului y-anexati document justificativ
Daca aveti actul de vanzare -cumparare de ce va mai temeti...Mergeti la SPR sa faca mentiunea instrainarii si daca in termen de maxim 90 de zile nu o inmatriculeaza ,masina va fi suspendata de la inmatriculare

OG 14/2017 de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, s-a introdus în Codul Rutier o nouă noţiune, aceea de „suspendare a înmatriculării”.

Noile reglementări aduse de OG 14/2017 obligă organul fiscal ca în termen de 5 zile lucrătoare de la înstrăinarea unui autovehicul, să înştiinţeze acest fapt autorităţilor competente de înmatricularea vehiculelor. De la acel termen, noii proprietari vor avea la dispoziţie o perioadă de maxim 90 zile în care vor fi obligaţi să îl înmatriculeze, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, înmatricularea autovehicului va fi suspendată de drept. Prin urmare, conducătorii auto surprinşi circulând cu un autovehicul ce are înmatricularea suspendată vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare. Măsura de suspendare a înmatriculării unui autovehicul va interveni de asemenea şi în altă situaţie des întâlnită, aceea în care inspecţia tehnică periodică (ITP) a expirat sau a fost anulată.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinmatriculare auto Ina_2011 Ina_2011 Buna seara, Am achiziționat o mașina second hand in Martie 2018, am declarat-o la primărie, dar nu am înmatriculat-o la DRPCIV. Știe cineva dacă exista ... (vezi toată discuția)
Cerere repunere în termen amenda rovinieta auto instrainat rbn1 rbn1 Bună ziua! Am următoarea situație. În decembrie 2018 am înstrăinat auto (vânzare cumpărare) și am efectuat si scoaterea din evidenta la primarie. Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum 3 ani am vândut un autoturism. cel care a luat ... CornelG73 CornelG73 Buna ziua, acum 3 ani am vândut un autoturism. Cel care a luat autoturismul nu a trecut o pe numele lui și în momentul de față tot primesc amenzi de ... (vezi toată discuția)