avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Radiere autovehicul de catre proprietar in cazul in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Radiere autovehicul de catre proprietar in cazul in care al n -lea cumparator refuza sa inmatriculeze vehiculul

Buna ziua ,

Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de radiere fiscala ! Totodata am depus la DRPCIV si cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator , cu care am incheiat contractul de instrainare -dobandire ! In momentul de fata nu mai stiu unde este vehiculul si cine este proprietarul, deoarece nu s-a facut transmiterea transcrierii dreptului de proprietate. Ce pasi trebuie sa urmez pentru a radia vehicul la DRPCIV iar eu sa nu mai figurez ca proprietar ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roby1967 , utilizator 18:29, 30 Iunie 2018
Daca dv ati informat oficial DRPCIV ca ati instrainat vehiculul si ati indicat cumparatorul ,urmeaza ca autoritatea sa desfasoare demersurile necesare
Institutia radierii vehiculelor la DRPCIV este institutie ireversibila si irevocabila care genereaza interzicerea dreptului de circulatie vehicul pe drumurile publice
Staruiti la nivelul SPR evidenta auto pentru notificare cumparator sa finalizeze procedura de inmatriculare auto
Informati oficial si CNADNR ca nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului-urmare instrainarii acestuia-anexati document justificativ
Am trimis si la CNADNR O copie dupa contractul de instrainare-dobandire , avand si radierea fiscala, impreuna cu o copie a CI, a primului cumparator ! Totodata am depus la serviciul circulatie, toate actele justificative a instrainarii , impreuna cu o cerere de mentionare a instrainarii vehiculului catre primul cumparator ! Cei de la politia rutiera mi-a spus ca numele meu se va sterge in momentul in cere un cumparator inmatriculeaza vehiculul ! Legea nu poate obliga cumparatorul sa inmatriculeze vehiculul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca in vederea radierii unui vehicul Roby1967 Roby1967 Buna ziua , Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de ... (vezi toată discuția)
Radiere auto din circulatie corina_chipirog corina_chipirog Buna ziua, Am vandut anul trecut lui x o masina. Pana sa scot fiscalul acesta a vandut-o lui y, dar mi-a dat copie acte: masina, CI noul proprietar. Cand il ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina. Imparatul Imparatul Am vandut o masina, am scos-o de la primarie, am facut acte de vanzare cumparare. Noul proprietar nu a inmatriculat-o pe numele lui si mi-a venit mie amenda de ... (vezi toată discuția)