avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Aplicare ordonanta 114/2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Aplicare ordonanta 114/2018

In legatura cu ordonanta am o nelamurire in sensul ca prin art.66 se completeaza codul fiscal astfel : :
La articolul 60, după punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 5, cu următorul cuprins:
"5. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), în perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt îndeplinite următoarele condiţii: ................
In cuprinsul aliniatelor respective ( 1-3) sunt cuprinsi si administratorii cu contract de mandat si indemnizatiile acestora .
La pct C al.1 din acelasi articol 66 se prevede ca scutirea de impozit se aplica pentru :
c) veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), realizate de persoanele fizice pentru care se aplică scutirea, sunt cuprinse între 3.000 și 30.000 lei lunar inclusiv și sunt realizate în baza contractului individual de muncă;
Adminstaratorilor cu contract de mandat li se aplica scutirea de impozit ?



Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Desideriu , utilizator 19:58, 3 Februarie 2019
Se aplica tuturor celor care realizeaza venituri salariale si asimilate salariiilor, inclusiv pt avantajele in bani sau natura incadrate la art 76 (3) Cod fiscal: tichete de masa, cadou, de vacanta, etc.
concret administratorilor cu contract de mandat li se aplica scutirile prevazute la cei cu contract individual de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati oug 114 elam elam Buna ziua! La o firma cu activitate in domeniul constructiilor, un salariat are in luna ianuarie 10 zile lucrate si 10 zile de concediu medical. Realizeaza ... (vezi toată discuția)
Se da articolul art. 60 - scutiri sunt scutiți de la plata impozitului ... vstvoicu vstvoicu Se da articolul ART. 60 - Scutiri Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: 1. persoanele fizice cu handicap grav sau ... (vezi toată discuția)
Oug 43 facilitati fiscale constructii marioaradragos marioaradragos Buna. Conform OUG 43/2019, in care nu mai apare mentiunea de venituri realizate in baza unui contract individual de munca ,vor beneficia de facilitatile ... (vezi toată discuția)