avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Diurna externa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Diurna externa

Este normal ca la un control ANAF din luna octombrie 2018,sa trebuiasca sa platesc impozite pe diurna acordata in strainatate? Mentionez ca s-a dat 48€/zi,au calculat formula sutei marite,am de plata 90% di valoarea diurnei acordate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:46, 1 Decembrie 2021
Buna ziua
Sunt curios cum s-a finalizat situatia dvs.
Sunt multe situatii de acest gen castigate in instanta de catre contribuabili, insa poate mai multe sunt pierdute. Pe nedrept.
Am vazut multe RIF-uri ale ANAF-ului prin care au recalificat "diurna externa" (in fapt indemnizatia de detasare transnationala) in salariu net si au obligat angajatorul la plata retroactiva a contributiilor. Dpmdv aproape toate Deciziile de impunere ar fi trebuit anulate de catre instanta.
Este absolut legala acordarea indemnizatiei de detasare transnationala suplimentar fata de salariul de incadrare prevazut in CIM (chiar si cel minim pe economie din tara), iar ambele sa fie incluse in remuneratia minima (anterior salariul minim) din tara de detasare. Bineinteles ca nu in orice situatie, nu in orice conditii si nu in orice tara din UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare transnationala (transfrontaliera) Florin Cioca Florin Cioca Detasarea transnationala (conform Parlam European) sau transfrontaliera (conf Comisiei Europene) este o institutie juridica in continua schimbare. Dupa ... (vezi toată discuția)
Care e baza legală prin care anaf consideră diurnele externe venituri salariale? madalinap80 madalinap80 Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns . Care e baza legală prin care anaf.ul considera diurnele externe venituri salariale ( indemnizații de ... (vezi toată discuția)
A avut cineva control tematic pe diurna externa? doina-marieta doina-marieta Buna ziua , a avut cineva control tematic pe diurna externa? A avut cineva cazuri in care a fost reincadrata diurna la venituri salariale? Am ... (vezi toată discuția)