avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debite

In 2014 am luat de la orange Romania un abonament +telefon si am platit doar cateva luni iar Restul de contract nu l-am mai plătit având pe douășpatru de luni conform politicile lor.
În iulie 2018 am fost anunțat printr-un e-mail că precum dosarul meu trimis de către orange pentru o firmă de recuperare creanțe pentru am putea restitui suma plus dobânzile pe care le-a impus cei de la recuperare creanțe iar în 2019 în februarie sunt chemat în instanță pentru a da explicații..!.
Am citit undeva pe net că după trei ani de la încheierea unui contract compania respectivă cum e în cazul meu cei de la orange - nu m-au notificat și nu mi-au trimis nici un plic acasă că precum am datorii la eii .. Fapt pentru care cred eu și am citit că după trei ani s-ar prescrie este adevărat? mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IonutAlexandru2000 , utilizator 22:06, 4 Februarie 2019
In acest caz, intr-adevar, s-a prescris datoria in termen de trei ani de la data ultimei plati. Formulati intampinare la cererea de chemare in judecata si invocati exceptia prescriptiei.
Dupa pronuntare pot depune o contestatie in potriva acestu caz? Am sanse sa castig ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se prescrie o datorie la abonanent orange ? CosmutaDorin CosmutaDorin In mai 2015 am facut un abonament la orange si imi tot vin harti cu plata marita. In cat timp se prescrie aceste creante si datotiile ? (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)