avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate STUDII SUPERIOARE SAU NU ?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

STUDII SUPERIOARE SAU NU ?

In anul 2013 am absolvit Colegiul Economic (studii superioare de scurta durata) in cadrul unei facultati de stat.
In acest an am solicitat unei facultati private sa imi spuna daca pe baza foii matricole din anii studiati imi pot echivala 1 sau 2 ani urmand apoi sa reiau cursurile intr-un an superior.
Mi s-a raspuns sec " colegiul nu mai este incadrat ca si studii superioare. Daca doriti va rugam sa va inscrieti din nou in anul I."
Exista vreo lege care mentioneaza ca studiile de scurta durata cu diploma de absolvire nu mai sunt studii superioare ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 10:37, 11 Februarie 2019
Buna ziua.
Si eu m-am inscris prima data la colegiu, am fost ultimul an inainte de implementarea ciclului de studii Bologna ( 3-4 ani de licenta si 1-2 de master).
Pentru continuarea studiilor, in acelasi domeniu de studii, a trebuit sa dau cateva diferente (examene la materiile din cuprinsul anilor 1 si 2 ce nu le-am avut in programa de la colegiu ) si am intrat in anul trei la fac. ( am mai facut anii 3 si 4, repet, in acelasi domeniu de studii cu cel al colegiului).
Nu cred ca va pot echivala materiile studiate la colegiu daca nu corespund cu materiile din cuprinsul anilor 1 si 2 de studiu din domeniul in care doriti sa studiati.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii Rdfc Rdfc Colegiul de 4 ani - frecvență redusă este considerat studii medii sau studii superioare? (vezi toată discuția)
Legea salarizarii unitare ordo ordo Buna Ziua Stiu ca s-a mai dicutat aceasta chestiune dar.....ajutati-ma.In anul 2003 am absolvit un colegiu,fiind incadrat in prezent in administratia publica ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)