avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovarea in clasa a functionarilor publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovarea in clasa a functionarilor publici

am doua situatii legate de acest subiect:
cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post de referent de specialitate, a absolvit intre timp ciclul I - studii universitare de licenta - sistem Bologna, (3 ani), facultatea de drept, cu titlul de licentiat in stiinte administrative, domeniul stiinte administrative, prezinta diploma de licenta. Pot fi considerate aceste studii, studii superioare de lunga durata, avind in vedere durata lor de numai 3 ani, pentru a putea sustine examenul de promovare in clasa? sau sint necesare si studiile din ciclul II - masterale, de inca 2 ani?
cazul 2. inginer, studii superioare de lunga durata, este admis prin concurs concurs pe un post de referent de specialitate debutant (care presupune studii superioare de scurta durata, fara vechime in specialitatea studiilor) si este incadrat pe acest post ca atributii principale fiind intocmirea salariilor, fisa postului permitind studii tehnice sau economice.Intre timp urmeaza cursurile la distanta ale universitatii spiru haret, finante contabilitate, si prezinta adeverinta de absolvire ciclu I Bologna ca in cazul de mai sus. Solicita promovare in clasa pe motiv ca a absolvit studii de lunga durata in domeniul de activitate, (intre timp in afara de salarizare a primit si alte atributii legate de contabilitatea primara). Intrebarea mea este, avind in vedere ca avea deja studii de lunga durata cind a acceptat postul de ref. de specialitate, absolvirea unei a doua facultati intr-un domeniu prevazut in fisa postului, ii da dreptul la promocarea in clasa? si daca da, repun intrebarea de mai sus, referitoare la durata acestor studii, si-n plus, intrebarea daca la universitatea spiru haret invatamintul la distanta este acreditat?
sper ca am fost explicita, multumesc.
Cel mai recent răspuns: ellena , utilizator 11:05, 9 Iulie 2010
1. legea 330 prevede ca absolventii ciclului I Bologna se salarizeaza la nivel de studii superioare, asa ca raspunsul nu poate fi decat ca se va organiza promovarea in clasa, insa depinde ce atributii are: daca, de exemplu, are atributii la urbanism si amenajarea teritoriului, nu se poate organiza promovare in clasa cu facultatea de administratie publica. Studiile absolvite trebuie sa fie in specialitatea functiei.
2. avand in vedere faptul ca inginerul in cauza absolvise deja studii superioare de lunga duratala angajare, chiar daca a absolvit o a doua facultate dupa numirea in functie, nu se poate organiza promovare in clasa: legea prevede clar ca aceasta promovare se face doar in cazul absolvirii unui nivel de studii superior celui avut la angajare - ori studiile superioare sunt nivelul maxim de studii pentru functiile publice si erau deja absolvite la angajare. Faptul ca dansul a acceptat numirea initiala intr-o functie publica inferioara nivelului de studii detinut, este o alta poveste.
Legea 330 /2009 prevede la art.38 "in baza art 18 alin.1 si 3 din Legea 228/2004 privind organizarea studiilor universitare, salarizarea absolventilor ciclului I si II (Bologna) se face la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata"
Deci eu inteleg asa: absolventii ciclului I si II adica ambele module cumulat si nu ciclul I sau II, de aceea consider ca absolvirea numai a ciclului I nu atrage dupa sine salarizarea la nivelul absolventilor cu studii superioare de lunga durata. Sau ma insel? astept opinii.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
ellena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010 roxanas roxanas In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de ... (vezi toată discuția)