avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil si ordonanta prezidentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil si ordonanta prezidentiala

Ma numesc P.I. Sunt in divort cu sotia mea si in urma casatoriei avem un copil de 1 an si 2 luni. De la inceput sotia mi-a adus acuzatii ca am dat-o afara din casa, lucru care nu este adevarat. Mai nou a spus in instanta ca nu ma intereseaza de copil si ca am trecut de cateva ori sa-l vad si atunci am facut scandal,si nu am contribuit cu nimic la cresterea copilului.Eu specific ca am fost saptamanal sa-mi vad copilul si duceam cele necesare pentru cresterea copilului.Dovada este ca am si pastrat bonurile cu cumparaturi pentru copil si bonurile cu combustibil de pe langa comuna unde locuieste sotia mea la parintii ei.In ultima perioada ,mai ezact de aproximativ o luna imi interzice sa mai vin sa-mi vad copilul , facandu-mi reclamatie la politie ca am fost cu un prieten sa-mi vizitez copilul. In plagerea de la politie solicita agentului de politie sa-mi solicite sa nu ma mai duc cu martori sa-mi vizitez copilul si sa-mi impuna un program de vizita in prima si a3a sambata de la orele 10 la 14 .

Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Nu as vrea sa sufere copilul mai tarziu,dar nici sa-l vad 4 ore la 2 saptamani nu pot. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Cu multe multumiri P.I.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 29 Noiembrie 2009
Ar trebui sa solicuitati instantei un program de vizitare mai pe placul dv. fara a prejudicia interesul copilului dat fiind virsta acestuia, oricum asupra acestor optiuni putei reveni odata cu cresterea virstei copilului
Dreptul la vizita , asemeni incredintarii minorului , nu are in vedere numai considerentele prezentate de catre soti instantei , ci interesul superior al minorului.Asa incat , intrucat prezenta tatalui e importanta in vederea unei dezvoltari armonioase a copilului , solicitati ca acest drept de vizita sa fie incuviintat pe o perioada de timp mai indelungata , cu posibilitatea de a-l lua in vacante.
Interzicea de catre unul dintre parinti , celuilalt , de a pastra legatura cu propriul copil constituie infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti-sigur, existand o asemenea hotarare.
Mai mult , coroborandu-se cu alte aspecte , acest fapt poate reprezenta un bun motiv de incredintare.
Ambii parinti ar trebui sa aiba in minte o delimitare a unei relatii consumate, si a uneia noi , care se stabileste intre parintii despartiti si copil , asa incat impactul unei schimbari sa nu fie atat de mare.
Ratiunile instituite de Codul Familiei au fost facute in sprijinul copilului , nu in vederea periclitarii educatiei si dezvoltarii a acestuia.

Punctand cele mentionat mai sus,aceste dispozitii nu au fost create in ideea confuzionarii copilului printr-un comportament deficitar al parintilor , care nu pot sau nu stiu cum sa gestioneze o noua situatie faptica , fara a cauza o suferinta unui copil, ci in ideea clarificarii unor noi raporturi de familie.

Tocmai pentru ca atunci cand lucrurile vagi sunt inlaturate, exista si posibilitatea de a gasi , in mod eficient, o solutie.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Din ce spuneti rezulta cler ca nu aveti un divort simplu.
Ar fi necesa sa va angajati un avocat , deoarece sotia pare sa aiba unul( rezulta din strategia pe care o abordeaza).De asemenea ea tinde spre un drept de vizitare minim, dvs. spre maxim, ramanad ca instanta sa hotarasca.Pentru asta trebuie aduse probe si administrate procedural( nu va bazati ca instanta va face oficiul de avocat)...altfel riscati sa se pronunte o hotarare care sa nu va convina si lucrurile se complica si...tot la avocat ajungeti daca veti vrea sa indreptati situatia
Va multumesc mult pentru lamuririle date . Sper sa am succes . Spuneti-mi va rog daca mai va pot cere in continuare cateva sfaturi in felul cum ar trebui sa procedez? Va multumesc mult inca o data .Paraschiv Ionel
paraschiv.ionel a scris:

Va multumesc mult pentru lamuririle date . Sper sa am succes . Spuneti-mi va rog daca mai va pot cere in continuare cateva sfaturi in felul cum ar trebui sa procedez? Va multumesc mult inca o data .Paraschiv Ionel

Puteti posta in continuare pe forum problemele cu care va confruntati si sigur veti primi raspunsurile dorite.
Insa trebuie sa tineti seama ca in momentul in care urmati sfaturile primite in Forum, o faceti pe propriul dumneavoastra risc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părăsire domiciliu. după căsătorie am cumpărat un autoturism ... Puyan Puyan Părăsire domiciliu. După căsătorie am cumpărat un autoturism cu soția care s-a trecut pe numele meu. după un an de zile același autoturism a fost ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor papitoiul papitoiul buna seara, sunt tatal unei fetite de 1 an si 3 luni din afara casatoriei. Ma aflu in concediu pentru crestere si ingrijire copil insa concubina mea nu-mi mai ... (vezi toată discuția)
Vizitele tatalui pana la proces tomaalina tomaalina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta faptului daca am dreptul ,pana la inceperea procesului intentat de concubin in ceea ce priveste cererea ... (vezi toată discuția)