avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp trebuie eliberata decizia incetare loc ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp trebuie eliberata decizia incetare loc munca

Imi expira contractul de munca pe 28.02.2019. Angajatorul a zis k imi va elibera adeverintele si decizia abia dupa 12-15 zile. E legal asa tarziu? Imi trebuie la somaj in max 10 zile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 27 Februarie 2019
Codul Muncii nu reglementeaza decat in anumite situatii termenul de comunicare a deciziei de incetare a c.i.m.

De asemenea, la încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.

Pentru adeverinta , la solicitarea scrisa a salariatului, angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)
Decizia de incheiere a activitatii ! Lmy01 Lmy01 Buna ziua ati putea sa imi spuneti in cat timp se eliberea decizia de incheiere a activitati de la ultimul loc de munca (vezi toată discuția)
Nu am primit actele de concediere de 2 saptamani AFanita AFanita Nu am primit actele de concediere Acum 14 zile am fost informata ca voi fi concediata cu motivul lipsei de performanta si calitate si ca voi inceta munca la ... (vezi toată discuția)