avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care sunt toate documentele pe care fostul angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca?

Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia sa-mi-le elibereze?
Pot urgenta eliberarea lor printr-o cerere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 4 Iulie 2019
HG 905/2017
art.7
....
(5) La incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
....

Chiar daca faceti o asfel de cerere,angajatorul are un termen stabilit prin lege. Depasirea lui va da posibilitatea sa sesizati ITM-ul.

In general, la incetarea c.i.m. se elibereaza urmatoarele documente:
- decizia de incetare
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj, chiar daca nu beneficiaza de acesta.

De asemenea, se mai pot solicita eliberarea adeverintei cu veniturile obtinute si cu numarul de zile de concediu medical.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
care este termenul stabilit de lege?
Scrie in textul de lege postat mai sus.
In cat timp de la incetarea activitatii salariatului, angajatorii au obligatia sa ii elibereze acestuia o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, precum si un extras din registru?
Presupun ca aici intra si adeverinta de somaj?
Ati citit textul de lege mentionat mai sus ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime, recomandare Strong Strong As dori sa intreb legat de adeverinta de vechime, este o obligatie a angajatorului sa o elibereze la incetarea contractului de munca, sau se elibereaza doar la ... (vezi toată discuția)
La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația ... ruxandra@humansource.ro ruxandra@humansource.ro La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati. Angajatorul mai este obligat sa ofere adeverinta de vechime si extras Revisal daca ai ... (vezi toată discuția)