avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Eroare livrare
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Eroare livrare

Acum ceva timp (3 luni mai exact) am dat comanda de parfum de pe un site. Cand livrarea a ajuns, curierul nu mi-a luat banii pentru ca "livrarea a fost deja platita". (vorbele lui)

Acum, firma de unde am dat comanda imi trimite e-mail-uri spunand ca ma cheama in instanta daca nu returnez produsul sau daca nu il platesc.

Intrebarea mea este, ce pot sa imi faca daca refuz sa-l platesc, avand in vedere ca au trecut 3 luni de cand l-am primit si am doar 17 ani.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:10, 1 Martie 2019
Marfa fiind primita trebuie sa fie platita. Actionati in consecinta.
Nu precizati daca oferta de achizitie afisata pe site era gratis sau pe bani.
Studiati documentele care au insotit marfa primita. Pe factura/ nota de expeditie ar trebui sa se fi mentionat ca plata a fost efectuata cu ..... (document) nr. .... de catre .... , altfel curierul nu ar fi avut de unde sa stie.
Daca aveti aceste documente, le puteti trimite in copie comerciantului cu scrisoare prin posta cu confirmare de primire.
In caz ca vor deschide actiune in instanta impotriva dvs. aveti cu sa va aparati.
Este hotararea dvs. cum veti actiona. Cheltuielile de judecata pot fi mult mai mari decat costul parfumului achizitionat. In cazul ca pierdeti procesul nu puteti recupera cheltuielile de judecata de la partea adversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste transportul in cazul retragerii din contract? Vladimir1_83 Vladimir1_83 Exemplu: S-a achizitionat o pereche de pantofi de la un magazin on-line. Clientul a platit curierului valoarea pantofilor + serviciile de curierat. In ... (vezi toată discuția)
Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani justinmeal justinmeal Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu ... (vezi toată discuția)
Colet expediat fara plata ramburs 4ndr31s 4ndr31s Buna ziua, Sper sa gasesc un raspuns la dumneavoastra. Pe scurt speta este urmatoarea: - am dat comanda de cateva produse la o firma din bucuresti (comanda ... (vezi toată discuția)