avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Platit bun primit prin curier fara sa il comand, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Platit bun primit prin curier fara sa il comand, recuperare bani

Bună ziua, am primit pe adresa firmei un colet cu un produs prin curier cu suma ramburs de plata. S-a primit coletul si s-au platit banii curierului desi nu vroiam acel pachet, nu l-am comandat, nu avem contract, factura, etc pentru el (se primesc multe colete la noi in firma si din inertie nu ne-am dat seama ca pe acesta nu l-am comandat). Ce putem face ca sa ne recuperam banii?.. O suma de peste 100 euro?
Nu ai specificat daca comanda a venit de la un magazin online sau un magazin fizic. In cazul magazinului fizic nu stiu cum se procedeaza dar in cazul magazinelor online exista legi care precizeaza:

Conform legislaţiei în vigoare, Cumpărătorul are dreptul de a returna produsele comandate în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea coletului fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Cheltuielile aferente returnării produselor vor fi suportate de către Cumpărător.

Dar daca zici ca nu ai nici factura e cam greu de recuperat banii. Macar bon fiscal de la curier ai?

Mai multe vezi aici la Capitolul II art.7 [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
LuceNera, utilizator
Nu este vorba de un magazin online, desi exista un nume de site pe pachet, dar nu este nici un magazin traditional, am gasit pe internet ca li s-a mai intamplat si altora, probabil ca este buna știință trimis plicul, din 100 trimise la intamplare daca il primeste unul singur atunci le iese si lor profitul. Curierul a lasat un bon/document specific de plata expeditie al curierului respectiv in care se specifica faptul ca am platit suma de bani. Suntem îndreptatiti sa facem plangere la protecția consumatorului, politie, etc. ?
Are un numar de telefon pe pachet, ai intrat pe site-ul mentionat pe pachet? Suna la ei si spune-le problema.
Daca nu se rezolva asa, ar trebui facuta o plangere, altfel cum recuperezi banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comandat online dupa un site robertolo robertolo Buna ziua, Am comandat online un ceas dupa un site. Produsul s-a dovedit a fi un fake, numai ca l-am primit prin curier dupa numele unei persoane fizice, ... (vezi toată discuția)
Colet returnat, plata curier florinel888 florinel888 Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Casă de marcat LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! Mi-am făcut un PFA și aș vrea să știu dacă este necesară achiziția unei case de marcat, în condiția în care eu toate comenzile le ... (vezi toată discuția)