avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediilor

Buna ziua,
In luna a 7-a mi-am schimbat locul de munca.
La vechiul loc de munca nu am luat nicio zi de concediu.
Cand m-am mutat la noua firma, nu am primit nici un ban pe zilele de concediu neefectuate.

Cum pot sa imi primesc banii pe aceste zile, si intr-un mod cat mai diplomat ( vechea firma este clientul firmei la care lucrez acum).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:15, 20 Noiembrie 2009
Mod diplomat?:D
Fa o cerere catre respectivul angajator si solicita sa-ti achite acest drept, pe care trebuia sa-l primesti la incetarea contractului. Daca nu, poti cere in instanta dar nu este "diplomatic", este legal.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Solicitati in scris, fostului angajator sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuate, potrivit Codului muncii, art. 141:
Art. 141
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Concediul de odihna,respectiv numarul de zile de CO cuvenite se calculeaza la fiecare angajator in functie de timpul efectiv lucrat la acesta.O
data cu intrarea in vigoare a Codului Muncii acestea nu se transfera de la un angajator la altul.

Daca la desfacerea contractului individual de munca aveti zile de CO neefectuate,acestea se compenseaza in bani.

Pentru a primi compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat faceti o cerere vechiului angajator in care solicitati efectuarea platii conform prevederilor legale.
1. Cerere de compensare a zilelor de concediu neefectuate - luati nr de inregistrare de la firma.
2. Daca nu se solutioneaza actionati in judecata.
Puteti face sesizare la ITM pentru neefectuarea platii drepturilor salariale cuvenite,dar avand in vedere ca este o relatie contractuala intre vechea firma si actuala firma,incercati o rezolvare amiabila discutand cu cei care efectueaza calculele salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat Gabi H Gabi H Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea situatie : la incetare CIM conf codul muncii art 141 (4) \"compensarea in bani a CO neefectuat ... (vezi toată discuția)