avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aderare bloc nou la Asociatia de Proprietari existenta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aderare bloc nou la Asociatia de Proprietari existenta

Salut, In cazul complexurilor rezidentiale , cand se construieste un bloc nou, acesta intra automat in Asociatia de Proprietari existenta, pentru ca are bransamente comune (ex. apa) sau trebuie Adunare Generala pentru aprobare?
Din noua lege nu e clar daca sunt obligati si e implicita apartenenta (specifica bransamentele comune ca motiv sa nu se separe scarile si tronsoanele in mai multe asociatii) sau e la latitudinea membrilor Asociatiei existente.
Apoi, presupunand ca ar intra (obligatoriu sau nu), e obligatorie Adunare Generala pentru aprobare, sau doar adera proprietarii pe baza cererilor si/sau acordul CEX?
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
sigusro, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:33, 5 Martie 2019
Depinde de cum sunt facute actele de la inceput, de numarul de apartamente din fiecare bloc si in general, de perioada de timp care trece intre infiintarea primului si ultimului bloc etc. Sunt foarte multe variabile.
Am avut situatii diverse si sunt multe posibilitati.
Infiintarea,aderarea la asociatie de proprietari existenta se poate realiza conform disp L nr 196/2018 numai in baza acordului proprietarilor
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp l nr 196/2018

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1/legea 196/2018 actualizata prevede sef de scara? daca nu, prevede ... Atomi Atomi 1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede altceva? 2/ Seful de scara, in caz ca se convine trebuie sa fie proprietar in mod ... (vezi toată discuția)
Separare lidia01 lidia01 cum procedezi cand vrei ca tu sa ramai cu asociatia mama iar scara cealalta sa isi infiinteze asociatia lor de proprietari (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)